Prikupljeno preko 367 hiljada eura za djecu bolesnu od kancera

Foto: Vijesti

U toku prvog crnogorskog Teletona koji je organizovan sinoć, skupljeno je preko 367 hiljada eura za liječenje djece oboljele od kancera. Na Teletonu Podrži, pobjedi učestvovalo  je skoro 100 poznatih ličnosti.

Donaciju od 100 hiljada eura uplatili su novinari Brano Manadić i Aida Ramusović, čijoj su trogodišnjoj ćerki Seleni građani Crne Gore pomogli da se od kancera liječi u Americi. To je dio novca koji je prije dvadesetak dana sakupljen za liječenje njihove ćerke.

“Od mene, moje ćerke Nike, Aide, i najviše od Selene, doniramo sto hiljada eura u ovaj Fond. Mislim da je ovo način na koji možemo pomoći onima, koji su se našli u istoj situaciji kao mi i ovdje ne smijemo stati”, kazao je Mandić sinoć u hotelu Hilton gdje je manifestacija održana. Video porukom javile su se  Selena i Aida.

“Moja porodica je imala veliku sreću da uz pomoć mnogo dobrih ljudi… dođe da se liječi u Americi u Sinsinatiju od užasne dijagnoze koja je uspostavljena prije mjesec dana. Molim vas pomozite i drugoj djeci koja se nađu ovakvim situacijama, da bar imaju šansu da se bore”, kazala je Ramusović.

Voditelji šest televizija  – TVCG, TV Vijesti, TV Prva, TV Atlas, TV 777 i  Pink M, koje su pokrenule inicijativu, apelovali su da se poziva donatorski broj 1511 ili pošalju poruke sadržine 5 na 14543.

Sva prikupljena sredstva idu u Fond za pomoć djeci oboljeloj od kancera kojima će upravljati Fondacija Budi human, a koja će biti upotrijebljena za liječenje mališana, kojima Fond za zdravstvo iz nekog razloga ne može pomoći. Iz Fondacije je sinoć objašnjeno da trenutno nemaju na čekanju ni jedno dijete kojem treba novčana podrška za liječnje.

Sa građanima su od poznatih razgovarali, između ostalih, glumci Petar Strugar, Ivana Mrvaljević, Boro Stjepanović, crnogorski režiser Nikola Vukčević, pisac Balša Brković, članovi grupa Perper, Who See i The Books Of Knjige, pjevači Sergej Ćetković, Knez, Bojan Marović, Boban Rajović, Igor Lazić, sportisti Vlado Šćepanović, Dragan Adžić, Suad Šehović, Dejan Savićević, Katarina Bulatović, Dragana Cvijić, Dejan Zlatičanin i mnogi drugi.

Projekat su podržale i mnoge kompanije i opštine u Crnoj Gori, čiji su predstavnici takođe sinoć bili prisutni na humanitarnoj akciji. Većina učesnika Teletona istakla je važnost solidarnosti, nagovijestivši da bi on mogao biti ponovljan i u nekim drugim  prilikama.

Humanitarnim teletonom mediji i cijela Crna Gora juče je obilježila 15. februar – Svjetski dan djece oboljele od karcinoma.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. zeljko_perovic

    Svaka čast svakoj osobi koja je sinoć na bilo koji način učestvovala u ovoj akciji koja nas je ujedinila. Da dobri Bog pomogne onom plavookom mišiću koji nas je sinoć rasplakao pozdravom iz Sinsinatija – da prezdravi i vrati se u svoju Crnu Goru, čiji je svaki građanin voli, čak i ako je ne poznaje.
    Svako dobro, dobri ljudi – da nas ljepši povodi okupljaju!

  2. zeljko_perovic

    I, evo jedan predlog – da nas malo nasmije, ako ništa drugo. Lijepo bi bilo organizovati II teleton čiji bi akteri bili naši vrli političari – skupilo bi se dosta, telefoni bi zvonili bez prestanka, jer nema osobe od Novoga do Rožaja, od Pljevalja do Ulcinja, širom naše lijepe Crne Gore, koja ne bi nazvala da im kaže dvije-tri, možda i opsuje koji put, i olakša sebi. Za opšte dobro.
    Bolje bi bilo da su umjesto onog cirkusa juče skupili i uplatili nešto, jer smo svi mi, zahvaljujući kojima sjede gdje sjede, to sinoć uradili – bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, vjerske, nacionalne i ideološke. Da sumiram – sram vas bilo!

  3. Ne vjerujem da je bilo i jedne osobe koja sunoc nije knedlu u grlu osjetila, kada je Brano Mandic pricao… kada je njemu glas zadrhtao… i kada su prikazali video poruku male Selene i majke Aide iz Amerike…

Leave a Reply