Zejnilović do aprila ordinira dva puta sedmično, od aprila u stalnom radnom odnosu

Dječji alergolog Saida Zejnilović do aprila će dva puta sedmično  ordinirati u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), a od 1. aprila će imati stalni radni odnos u toj ustanovi.

Direktorica KCCG Zorica Kovačević u januaru je najavila da su u toku pregovori sa ljekarkom i da se njen dolazak u Institut za dječje bolesti očekuje u posljednjoj sedmici prošlog mjeseca.

Institut za bolesti djece sredinom 2015. godine ostao je bez stalno zaposlenog dječjeg alergologa, jer je Zejnilović napustila tu ustanovu i prešla u privatnu ordinaciju.

Roditelji su nakon toga bili prinuđeni da djecu vode kod privatnika, ali su se žalili da u Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) ne mogu da refundiraju troškove.

FZO je, inače, raspisao javni poziv kako bi zaključio ugovore o pružanju zdravstvene zaštite iz oblasti alergologije sa privatnicima, ali nije bilo zainteresovanih ordinacija.

Na panel diskusiji o nedostatku ljekara za djecu, koju su organizovali krajem prošle godine CAZAS, udruženje Roditelji i SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja a kroz projekat Health Up, ocijenjeno je da Crnoj Gori nedostaje značajan broj ljekara u pedijatrijskoj medicini sistema javnnog zdravstva.

Zaključeno je i da u pedijatrijskoj medicini najviše nedostaju alergolozi, neurolozi, dermatolozi, logopedi, pedagozi, fizioterapeuti i defektolozi.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply