Majke sjutra protestuju ispred Vlade

Majke korisnice doživotnih naknada na osnovu rođenja troje ili više djece najavile su protest za četvrtak u 12 sati ispred zgrade Vlade u Podgorici.

Na to su se odlučile jer prethodni protesti nijesu dali očekivane rezultate odnosno nije bilo nikakovog odgovora od Vlade, zbog toga su se odlučile da organizuju veliki protest u Podgorici.

“Protestom u Podgorici želimo da pošaljemo jasnu poruku da majke Crne Gore neće odustati sve dok se zakon ne povuče i ne vrati nam se ono što je prvim rješenjem bilo doživotno zagarantovano – 336 i 192 eura”, kazala je Željka Savković iz Podgorice.

Ona očekuje 20 hiljada majki koje su korisnici nadoknada.

Majke satraju da su prevarene i traže od države da ih vrati na radna mjesta koja su napustila da bi počele da primaju naknadu ili da povuku odluku o smanjenju nadoknada.

“Radila sam 30 godina, vjerovala u ovu državu i njene zakone. Napustila sam svoje radno mjesto, uzela nadoknadu vjerujući da će to biti doživotno. Međutim, prevarena sam”, kazala je Zorica Radulović iz Bara.

Pozivaju sve majke koje su korisnice naknada iz svih gradova Crne Gore da im se pridruže na protestu.

Majke će se okupiti ispred zgrade Vlade a zatim prostesnom šetnjom proći pored Skupštine, nakon čega će se vratiti ispred Vlade

Izvor: Antena M

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

    • Да…треба дјеци дати дјечији додатак…а зашто укинути пензије?…пензије глупост?…жене,мајке,запослене незаслужују пензију по вама,јел?…мора да се непроналазите у овоме

  1. Ovoj zakon je sramota koliko samo ima djece koja gladuju vratite djeci dječiji dodatak kao što imaju sve države u evropi i neka budu sva jednaka prava za svu djecu u Crnoj Gori a ovaj zakon je diskriminacija.

  2. Citam ove komentare gospodja Slavica i Nada i samo da kazem jedno veliko pih za ovakve neljude.Sram vas bilo.Trideset godina sam radila bezbroj puta djecu zakljucala da bih isla na posao.Sad mi vi trabunjate o diskriminaciji .Pih pih sram vas bilo.

  3. Kao prvo i prvo mene je sramota kao zenu ovog zakona koji me je vratio u 17 vijek i sveo na ONU KOJOJ JE JEDINA OBAVEZA DA MUZA DOCEKA DIGNUTIH NOGU i radja mu djecu koju ce drugibda hrane. . Ja sam majka jednog djeteta i NISTA MANJE zena i covjek od nekih koje su rodile desetoro ali i NISTA VISE od onih kojima je Bog ili majka priroda uskratila tu srecu da rode ijedno!!!! Znaci na ovakav nacin raditi podijelu medju zenama e to se zove DISKRIMINACIJA i nepromisljenost ljudi koji su uopste dosli na ovu ideju. A vi zene dobile ste nesto sto ni u najludjim snovima niste sanjale i sad vam malo. Kako djeca ne izadju na ulice jer im je godinama unatrag UKINUT A NE SMANJEN djecji dodatak? Kako ne izadju na ulice oni koji su crncili godinama pa se sad ispostavi da im za penziju fali 3 godine staza JER IM NEKO NINE UPLACIVAO ono sto ih je zakonom sljedovalo. Sram vas bilo!!!!!!! Sram i nista drugo. Sramite se te svije djece na ciji racun ste pare i dobile a mnoge od njih su bane i djedovi podigli. Sramite se se zena sa manje djece koje zure s posla kuci da im spreme rucak i pomognu domaci da se uradi. Sramite se omladine koja zbog takvih kao sto ste vi rastu misleci da je u zivotu bajbitnije sklepati sto vise djece i poci u penziju u 35oj godini! I sramite se one zene preko puta koja je izgubila 3 trudnoce i ostala bez djeteta koje nije htjela da rodi zbog penzije nego iz ciste ljubavi. Majke; ostanite u kucama i spremite danas djeci krofne za dorucak. Nisu skupe a pokazuju toplinu doma i bezgranocnu ljubav

  4. Anastasija neka je tebe sram samo gledaš za sebe svi smo mi radili ja četrdeset godina i tako nešto nebih rekla kao što si ti napisala i druge majke koje imaju jedno ili dvoje djece isto to radile i šta si ti više vrijedna od njih neka te je još sramota što tako razmišljaš malo pogledaj šta je napisala Nataša Stanojevic zatvori oči i posrami se makar sama pred sobom ako ne pred drugim.

Leave a Reply