Napravite maske od papirnih tanjira

Odolite gotovim kostimima, budite kreativni i zajedno s djecom sami napravite maske i kostime za maskenbale čija sezona počinje. Sve što vam treba možete pronaći u svojoj kuhinji: papirne tanjire, podloške za torte (odlični za izradu raznih kruna ili čipkastih ukrasa), kartone za jaja i druge sitnice.

Pogledajte kako vrlo jednostavno možete napraviti masku za ptičicu, prase ili pčelicu, ali na istom principu možete napraviti bilo koju drugu životinjicu.

Kao podloga (nosač) svih ideja je obični papirni tanjurić koji se može izrezati u cijeli niz oblika, kao uska maska samo oko očiju ili tako da prekriva većinu lica. Ipak, kad pravite masku za manje dijete, pripazite da mu nosić i usta budu uvijek otkriveni. Osim papirnih tanjira, odlična podloga za maske može biti pjenasta guma jer se lako reže, savitljiva je, a opet dovoljno čvrsta da nju možete pričvrstiti ukrase.

Ptičica

zutokljunac-1-220zutokljunac-maska-220

Izrežite tanjirić kao na slici (izrežite odmah i rupe za oči jer će vam poslije biti teže). Potom iz kartona za jaja otrgnite dva udubljenja za oči i jedan špic za kljun. Zalijepite na tanjirić prema rupicama za oči. Obojite Decor lakom i dodajte ukrasno perje, šljokice i slično. Sa strane probušite dvije male rupice, pa provucite elastičnu gumicu.

Prasence

prase-1PRASE-220

Postupak je isti kao i kod ptičice. Prvo izrežite tanjirić i rupice za oči. Od ostatka tanjirića napravite uši. Zalijepite ih ljepljivom trakom ili jednostavno zaheftajte. Njuškicu napravite od jednog udubljenja za jaja. Ružičastim Decor lakom obojite cijelo lice, pa crnim dodajte detalje.

Pčelica

pcelica-1PCELICA-CRTICA220

Plastični čep ljepljivom trakom pričvrstite za izrezani tanjirić. Narančastim ili žutim Decor lakom obojite lice, zaokružite crnim i dodajte detalje. Antene napravite od crne plišane žice na čije krajeve zakačite dvije drvene kuglice. Plišanu žicu možete iskoristiti kao držač oko glave umjesto da provlačite gumicu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply