Majčino mlijeko protiv bakterija. Pogledajte kako ih uništava

Nije da nismo znali kako je majčino mlijeko zaista supermlijeko, lijek protiv raznih bolesti. I sami smo pratili sve naučne dokaze koji govore u prilog tome, kao što je činjenica da se intenzivno radi na tome da upravo mlijeko postane tajni sastojak antibiotika protiv superbakterija. Vidjeli smo i dokaze savršenog prilagođavanja majčinog mlijeka bolesnoj bebi koje se doslovno promijenilo kada je “primilo signal” bebe pokošene virusom prehlade, a sada može jasno vidjeti još jedan savršen dokaz da je sve to i više nego tačno. Dokaz je na Facebook stavila mlada biološkinja, koja je radila ovaj eksperiment na mikrobiologiji.

“Prvi uzorak je od mame koja doji 15 mjesečnu bebu, drugi od majke koja doji trogodišnje dijete, a među uzorcima se nalazi i kolostrum. Pred vama je ukupno 9 posudica u kojima se nalaze bakterije Micrococcus Luteus, gram pozitivne bakterije koje se u normalnim situacijama nalaze na našoj koži i iako jesu dio normalne flore i nisu patogene za odrasle ljude, kod osoba i djece s oslabljenim imunitetom mogu izazvati infekciju. A ovo u sredini je dokaz – tu su po dvije kapi dva različita uzorka majčinog mlijeka oko koji se stvorio krug ničega – naime, proteini iz majčinog mlijeka u dodiru s bakterijama doslovce su ih uništili. U tili čas!”, opisuje biloškinja Vicky Green.

Sličan eksperiment je radila i sa E. koli bakterijama, sa sličnim rezultatima.

“Budućnost je svijetla! Budućnost je – majčino mlijeko!””, napisala je mlada biološkinja Vicky Green ponosna na otkriće o kojem se već dosta toga zapravo zna, ali jedan ovakav  dokaz samo je još jedna potvrda koliko je majčino mlijeko definitivno najbolja i najzdravija supernamirnica.

Izvor: Index.hr

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply