Roditelj pretučenog dječaka: Dobacivali stariji, a platili osnovci

Foto: Vijesti

Jedan od roditelja osnovaca koji su pretučeni prije dva dana u Podgorici, Predrag Vukanović kazao je da trinaestogodišnjaci nijesu dobacivali ništa policajcu Božidaru Anđeliću koji ih je, kako tvrdi, pretukao.

“Istovremeno kada i oni, pored policajaca su prolazili stariji momci koji su dobacili ‘av, av kerovi’. Naša djeca su se nasmijala i produžila ka pekari, a on je potrčao za njima i počeo da ih tuče. Laž je da ih nije tukao, četvorica imaju povrede. Trojica imaju izvještaj ljekara o povredama, a četvrti dječak nije pregledan jer je njegov otac zdravstveni radnik”, kazao je on.

Vukanović je rekao da su dječaci istraumirani zbog zlostavljanja, mučenje i ponižavanja koje su preživjeli.

“Možda bismo drugačije reagovali da je makar došao kod nas ili u školu da se izvini, objasni što mu se desilo, kaže zašto se uopšte osjetio prozvanim. Tražimo da se ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor policije Slavko Stojanović izjasne da li podržavaju ovakvo ponašanje policije, a da unutrašnja kontrola utvrdi šta je radio on u kafiću, da li mu je to radno mjesto, je li bio u alkoholisanom stanju. Takođe, tražimo da se utvrdi odgovornost njegovog kolege, koji nije ni pokušao da ga spriječi i koji nije odmah prijavio događaj”, kazao je on.

Roditelji tvrde da ih policija i tužilaštvo do juče nijesu obavijestili je li Anđelić zadržan nakon saslušanja.

“Da mi nismo pokrenuli istragu, policija bi uradila ono što su i radili prvog dana – prvo minimalizovali ovo, a potom pokušali i da zataškaju. Ne krivimo sve službenike Uprave policije, ali ne želimo da se ovo ikad ikome više desi. Policija je htjela da predstavi kao da su djeca njega napala, pa da mu na kraju i kažu ‘bravo što je uspio da se odbrani od četiri mlađa maloljetnika’. Postavlja se pitanje što bi radio da su ga djeca stvarno napala, da li bi pucao u njih”, kazao je Vukanović.

Dodao je da će najkasnije danas predati pritužbu i kompletnu dokumentaciju Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

“Tužioca sam pitao da li bi me uhapsio da sam ja tako pretukao svoje dijete, rekao je da bi odmah”, kazao je Vukanović.

Četiri učenika OŠ Sutjeska pretučena su u ponedjeljak, tokom školskog odmora, u pekari nedaleko od njihove škole.

Policija je u utorak veče saopštila da je identifikovala policjaca koji ih je napao – Anđelića, koji radi na obezbjeđenju Osnovnog suda.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply