Februarski repertoar Gradskog pozorišta Podgorica

Februarskim repertoarom Gradsko pozorište najavilo je još jednu godinu koju će u ovoj kući obilježiti atraktivni naslovi, voljene predstave i kvalitetni projekti, kojima, kako kažu, nastavljaju da nadograđuju umjetničku misiju i  viziju teatra.

Nastupajući mjesec biće u znaku predstave Čuvari tvog poštenja, Borisa Liješevića, koja će premijerno biti izvedena 18. februara u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Prva repriza zakazana je za dan kasnije, u istom terminu. Jedan od vodećih reditelja regiona ideju za ovaj projekat pronašao je u stihu crnogorske himne, a predstava će se baviti savremenim društvenim okolnostima  i vrijednostima na kojima smo odgajani.

Čuvari tvog poštenja okupili su gotovo čitav ansambl Gradskog pozorišta, a uloge su povjerene Dubravki Drakić, Božidaru Zuberu, Emiru Ćatoviću, Branki Femić, Željku Radunoviću, Katarini Krek, Ivoni Čović-Jaćimović, Sanji Popović, Pavlu Iliću, Branku Iliću i Simu Trebješaninu. Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su Rambo Amadeus (muzika), Gorčin Stojanović (scenografija), Tijana Todorović (kostimografija) i Stela Mišković (dramaturgija).

Još jedan novi projekat krenuće u realizaciju tokom februara. Na Lutkarskoj sceni, 20. februara počeće probe za predstavu Romeo i Julija. Lutkarsko-dramsku romantičnu tragediju za mlade i odrasle režiraće Emilija Mrdaković, umjetnica sa višedecenijskim iskustvom i brojnim nagradama na mnogim festivalima. Vanvremenski Šekspirov klasik biće rađen u kombinaciji  lutkarskog i dramskog teatra.

Februarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće u četvrtak, 2. februara, u 20 sati, u sali Dodest hit predstava sa Večernje scene Slasti slave, u režiji Stefana Sablića.

Do kraja mjeseca u salama KIC-a biće izvedeni i ovi naslovi sa Večernje scene Sedam dana, u režiji Alise Stojanović (6. februar), Pogled s mosta, u režiji Milana Karadžića (7. februar), Lukrecija iliti Ždero, u režiji Jagoša Markovića (26. februar)… Nakon duže pauze, u donekle izmijenjenoj glumačkoj postavi, 28. februara u sali Dodest ponovo će biti igrana predstava Više od terapije, u režiji Alise Stojanović.

Za najmlađu publiku, ansambl Gradskog pozorišta i u februaru će igrati neke od najatraktivnijih naslova sa Dramske i Lutkarske scene. Već u subotu 4. februara, tačno u podne, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ biće izveden Pinokio, u režiji Snežane Trišić. Tokom februara, mališani će biti u prilici da vide i Ružno pače, u režiji Jaroslava Antonjuka (5. februar), kao i Kod Nojeve barke u osam, reditelja Roberta Valtla (11. februar). Ovaj komad, rađen po tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba, ansambl Gradskog pozorišta 23. februara izvešće i pred najmlađom publikom u Nikšiću.

Ulaznice za februarski repertoar već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply