Napravite savršen novogodišnji paketić

Vjesnik svakog praznika je dječja radost, pa sa prvim danima decembra, mališani već postaju euforični. Jedni pišu pisma Djeda Mrazu, drugi prave spisak poklona koje žele ispod novogodišnje jelke, a 7. januara očekuju da ih obraduje i Božić Bata…

Zato, dragi roditelji, polako počnite sa pripremom paketića, jer djeca na njih nestrpljivo čekaju. Najlakše je otići u prodavnicu i kupiti veliku ukrasnu kesu u koju su dobavljači spakovali ono što misle da bi mališane obradovalo. Previše slatkiša, a premalo edukativnih sadržaja. Ako napravite paketić po mjeri vašeg djeteta, možete da prođete mnogo bolje i jeftinije. U njega stavite i ono što vi smatrate da bi mu bilo od koristi. U svakom slučaju, ne pretjerujte sa slatkišima i grickalicama, ali nemojte da ih izostavite, jer im se djeca raduju. Uz manja pakovanja omiljenih čokoladica i slanih zanimacija, “podmetnite” zdrave proizvode od žitarica, kakaoa i meda, sa manje šećera uz obavezno voće – po jedna banana, narandža, mandarina, jabuka. Upakovano u novogodišnji paketić, dijete će sa slašću pojesti.

E, kada kesu napunite jestivim stvarima, obogatite je igračkama. Najbolje je da diskretno pitate dijete šta bi voljeo da dobije ili recite da želju napiše Djeda Mrazu ili ispriča nekoj osobi od povjerenja, koja će vam potom “došapnuti”. Ako to finansijski ne možete da ispratite, polako ga usmjeravajte na nešto drugo. Pronađite nešto što može da bude pandan željenoj igrački, pa pričajte da sva djeca treba to da imaju. Važno je da se mališan ne razočara kada otvori paketić! Uz glavni poklon, važno je da ubacite neku zabavno-edukativnu igru. U knjižari ima mnogo zanimljivih i korisnih stvari, koje će najmlađima da okupiraju pažnju u zimskim danima. Obavezna je i najmanje jedna knjiga prilagođena uzrastu, od bojanki, bajki i basni koje čitaju mame i tate, bake i deke, do avantura omiljenih likova.

Vrlo je važno da paketić bude lijep, a ne samo sadržaja, jer djeca na to obraćaju pažnju. Najmlađi vole kada sija i šljašti, pa izaberite takav papir, kutiju ili običnu ambalažu ofarbajte srebrnim-zlatnim sprejom, pa zavežite lijepu mašnu. Sakrijte poklon na sigurno mjesto, dok ne dođe trenutak da ga spustite ispod jelke.

Izvor: Novosti.rs

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply