Praviće ukrase, kititi jelku i učiti da pletu

Razvojni centar od naredne sedmice počinje sa serijalom kreativnih radionica posvećenih novogodišnim i božićnim praznicima  u toku kojih će djeca i roditelji zajedno praviti različite ukrase i kititi jelku, a otpočinje i učenje djece novim vještinama, poput pletenja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

kolaricupanicu

U utorak, 6. decembra u 19 sati počinje Pletionica – Kolariću, Paniću!, prva u nizu radionica koje realizujemo u saradnji sa NVO Oranica.

Na ovoj kreativnoj radionici djeca će imati priliku da kroz osnove pletenja nauče kako da im reciklaža ne bude gnjavaža. Vodeći se naučnim istraživanjima o pozitivnom učinku ručnih radova na kognitivne sposobnosti i motoriku, u Oranici su osmislili zabavnu radionicu koja će kroz igru djecu istovremeno naučiti kako da recikliraju različite materijale kroz jednostave bodove pletenja. Radionica se realizuje bez pletećih igala, pa je pogodna i za najmlađe drugare.

Radionicu vodi Itana Prljević, pletilja iz Kluba pletenja Oranica. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 7 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 10.

kitimojelku

U četvrtak 8. decebra u 19 sati počinje pravljenje novogodišnjih ukrasa i kićenje jelke u Igračkoteci i Razvojnom centru.

Cilj je da Razvojni centar I Igračkoteku, mjesto gdje smo se tokom godine družili, učili i zabavljali, okitimo sa djecom pripremimo za predstojeće praznike. Na ovaj način otvaramo prazničnu sezonu i počinjemo sa serijalom novogodišnjih kreativnih radionica tokom cijelog decembra. Osim kićenja, pravićemo i različite ukrase za jelku. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca različitih uzrasta, a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply