Kada se bebe konačno prestanu buditi po noći, i onda ćete, mame biti tužne!

61008476 - beautiful young mom is kissing her cute little baby who is sleeping in bed at home, close-upView post

 

Jedva čekate da vaša beba prestane da se budi po noći, da vas konačno, barem u tami noći pusti malo da se odmorite i budete spremnije preživjeti dane, znajte, jednom kada i to prestane i tada ćete biti tužne. Zbog toga što su se prestali buditi.

Niste jedine ako žudite za snom. Imate bebu, bebe se bude, bebe vas trebaju, bebe ne znaju koliko je mama umorna i što sve mamu čeka drugi dan. Niste jedine. Rijetke su one koje to ne prožive, ali i rijetke su one koje znaju kakva je to slatka noćna mora zvana – noćno buđenje.

Sve o mori znanoj kao noćno buđenje lijepo je sročila jedna mama koja je svojim mislima rasplakala majke širom svijeta.

Jer, zaista, ima i nečega jako utješnog u toj mori kao što je činjenica da je vaša beba zapravo jako slatka i da vas vaša beba još jako, jako treba.

“I opet noć – tri ujutro, moja beba počinje da plače. Muž spava, ne trza, naviknut da će se mama dići, da će mama riješiti stvar na brzinu. Ali to ne ide uvijek tako.

Čula sam ga kako plače i vjerujte mi, proklela sam sve što sam mogla u nadi da će plač utihnuti, da će utonuti u san, a da se ne moram pomaknuti. Ali, to se nikada ne dešava. Plač može biti samo gori, duži i glasniji baš kao i protekle noći. Uzela sam ga i to malo biće koje nije ni znalo što sam mu sve u svojim mislima upravo izrekla samo se stisnulo svojom glavicom uz mene i jednostavno prestalo da plače. Zar je toliko malo bilo potrebno? Je, mame, toliko je malo ponekad potrebno da se smirimo oboje. On da vrati izgubljenu sigurnost i blizinu njegove mame, a meni da se vrati ljubav koja je stalno tu u meni, ali umor ponekad stvarno zna zamagliti stvar.

Srećom, valjda je evolucija tako htjela jer miris bebe i opet me prenio iz moje ljutnje, iz mog umora – miris tako neopisivo blag, a opet toliko neopisivo prodoran da me u tami njegove sobe podsjetio koliko ga volim. I tu se probudila i ta misao. Jednom ću plakati kada ovog noćnog buđenja više ne bude bilo jer će to značiti još nešto – da je moja beba porasla. Da moja beba više ne treba moju blizinu da bi opet mirno utonula u san. Da je moja beba sada već prevelika da je tako cijelu stisnem u zagrljaj. Zbog svega toga jednom ću plakati, u sebi, tužna, ali i zbog svega toga shvatila sam da ću se samo tako moći smiriti i minutima noćnog ludila. Kada ga ljuljam i ljuljam i ljuljam i kada više ne znam koga sam prije uspavala, sebe ili njega – i kada ga spustim, a on počne svoju noćnu pjesmu. Planula bih, priznajem, vrištala bih da je i mama umorna, da i mama treba san, ali onda, kao da mi čita misli, njegova me ručica blaga i topla nježno dotakne, nježno se prilijepi za mene pokazujući mi zahvalnost što sam tu. I onda se sjetim – ovo neće trajati zauvijek. Doći će dan kada toga više neće biti – kada će njegova kosica izgubiti ovaj miris, kada će ručica biti prevelika da me ovako stisne, kada će njegovi snovi biti ozbiljniji i tražiti jednu drugačiju utjehu, kada će biti prevelik da ga cijelog ovako lako stopim sa sobom.

Doći će dan kada ću u sebi tiho plakati što više nema ovog noćnog buđenja, kada snena u polutami sobe mogu ovako prisno uživati. Doći će dan kada će moje zlato mamu trebati na drugačiji način, i sve do tada, obećavam, uživaću u svakoj sekundi naše noćne more. U tvom mirisu, tvojoj potrebi, tvom dodiru, toplini i biću uz tebe sve dok se tvoj dah ne umiri i ti opet ne postaneš spreman sigurno uroniti u svoje male, slatke snove.

Jer niko me nikada nije tako slatko budio kao ti.

Izvor: Index.hr

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Neće bogami biti tužne, nego će se bar naspavati. Bebe se bude kad im nešto fali,pa makar i majčina ljubav. majke će biti srećne kad im beba mirno spava, znaće da su i bebe zadovoljne. Kad su se moja djeca budila, prvo što pomislim, da nisu bolesni. Ma neka se bude koliko hoće samo da mame znaju da su zdrave. Djeca brzo rastu pa će se i u mame naspavati.

Leave a Reply