Djeca kroz pokret i ples uče o prirodi, a za roditelje radionica o dječijim crtežima

Udruženje Roditelji pripremilo je za narednu sedmicu radionice koje će, osim djeci mlađeg uzrasta, biti namijenjene i njihovim roditeljima, koji će dobiti smjernice psihologa kako da prepoznju poruke svojih najdražih preko crteža. Djeca će imati priliku da kroz pokrete i ples uče o prirodi i povezanosti čovjeka sa njom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

stanamotkrivajudjecjicrtezi

U utorak, 8. novembra od 19 sati počinje radionica namijenjena roditeljima Šta nam dječiji crteži otkrivaju.  Na radionici će roditelji učiti kako da preko projektivnih tehnika (a to je i crtež) saznaju više o svijetu dječije psihe. Preciznije, šta čini dječije potrebe, strahove,  kako vide svoju porodicu, svoj status u njoj, dominantne emocije, razvoj motorike, uopšteno sazrijevanje. Radionica se realizuje u saradnji sa  Studijskim programom za psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Nikšiću a vodi je Jelena Mašnić, doktorka psiholoških nauka.

sumaumeni

Za četvrtak, 10. novembar u 19 sati najavljujemo jednu posebnu i interesantnu radionicu pod nazivom Šuma u meni, a koja je proizvod kombinacije savremenog i primenjenog tetara, pokreta i meditacije. Osmišljena je u cilju buđenja ekološke svijesti (neizostavne povezanosti čovjeka sa prirodom), stimulacije i uobličavanje unutrašnjih impulsa kod djece, pospješivanja kreativnog izražavanja, povećanja samopouzdanja, kao pomoći u prevazilaženju stidljivosti i bolje koordinacije pokreta.

Vizuelna umjetnica, performerka i plesačica Andrijana Pajović pokazaće djeci kako da budu dio šume, kojom pulsira životinjski i biljni svijet koji ima višestruku ulogu i da je osjete. Neko će biti rijeka, trava, životinja… Pajović je docent za vizuelnu umjetnost na Akademiji umjetnosti NOVA u Beogradu, tri godine u studiju savremenog teatra Plavo pozorište, instruktorka afričkih plesova, kreativni saradnik za teatarsko-plesne radionice kao i radionice slikanja, crtanja i vajanja, sa djecom od 5 do 7 godina.

Vjerujući u tezu da je svako ljudsko biće kreativno, upravo od najranijih dana života smatra da djecu treba učiti kako da kreativnost ne zapostave i ispolje je na što bolji način. Akcenat radionice je na unaprjeđenje fizičkog, emocionalnog i mentalnog razvoja najmlađih. Na radionici mogu učestovati djeca uzrasta od pet do sedam godine, a broj mjesta je ograničen na 20.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply