Četiri nova filma i prenos Mocartove opere Don Đovani

cineplexx

U bioskop Cineplexx Delta City od ove sedmice prikazuju se crtani film Rode/Storks, Pakao na horizontu/Deepwater Horizon, Kolonija/Colonia, Ustav Republike Hrvatske, a sjutra će biti organizovan i prenos Mocartovog remek djela Don Đovani iz njujorške operske kuće Metropoliten u 18:55.

rode-poster

Rode

Od studija koji je „složio“ Lego film stiže uzbudljiva i neobična priča o rodama i njihovoj misiji.

Rode donose djecu…ili su donosile prije. Sada dostavljaju pakete za veliku internet kompaniju Radnjauuglu.com.

Junior, najbolji dostavljač je u problemu zato što je slučajno aktivirao mašinu za pravljenje beba, koja je proizvela preslatku djevojčicu. U očajničkom pokušaju da riješi problem prije nego što šef poludi, Junior i njegov jedini čovjekoliki prijatelj Tulip, na planini roda će pokušati da izvrše svoju prvu dostavu beba u ludom putovanju koje bi moglo da usreći više od jedne porodice, kao i da vrati pravu misiju rodama u svijetu.

pakao-na-horizontu-posterPakao na horizontu

Film prati događaje iz aprila 2010. godine, kada se odvijala najveća katastrofa za koju je zaslužan ljudski faktor. Naftna platforma Deepwater Horizon u Meksičkom zalivu nije vođena po propisima i došlo je do eksplozije platforme i velikog zagađenja uslijed curenja nafte. Uzrok katastrofe bila je erupcija nafte sa morskog dna koja je nastala nakon raspada i eksplozije naftne platforme.

U glavnoj ulozi Mark Wolberg, a pored njega u filmu se pojavljuju Kurt Rasel, Džon Malkovič, dobitnica Zlatnog globusa Đina Rodrigez i Kejt Hadson.  Senario je zasnovan na članku Deepwater Horizon’s Final Hours Njujork Tajmsa iz 2010.

Kolonija

Lena kreće u potragu za svojim mužem Danijelom i put je odvodi u kamp po nazivu Kolonija Dignidad, jedan od Pinočeovih kampova za mučenje u kojima su izvodjeni i mnogi medicinski nelegalni eksperimenti. Tamo otkriva da propovjednik Pol Šafer ima prilično bizarne namjere sa zatočenicima kampa. Ona se učlanjuje u organizaciju koja je predstavljena kao dobrotvorna, kako bi pomogla Danijelu.

Otkrivaju da je to centar ilegalnih operacija DINA-e.

ustav-republike-hrvatskeUstav Republike Hrvatske

Priča o četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri. I vjerovatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini međusobno zavisnim. Mučno i bolno oni se polagano počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi.

don-dovaniDon Đovani

Don Đovani iz Metropolitena, u režiji britanskog reditelja Majkla Grendidža, dobitnik je Toni nagrade.

Sajmon Kinlisajd debituje u Metropolitenu u naslovnoj ulozi zavodnika Don Đovanija. Metropolitenov glavni dirigent Fabio Luizi predvodi ekipu koju čine Hibla Gerzmava kao Dona Ana, Serena Malfi u ulozi Cerline, Adam Plahetka je Leporelo, Metju Rouz u ulozi Mazeta i debitant Rolando Villazón koji pjeva ulogu Don Otavia.

Don Đovani, uz pomoć sluge Leporela, hrli iz jednog u drugo osvajanje, ali kada pokuša da zavede Dona Anu, vjerenicu Don Otavija, sve kreće po zlu i razvratnik u dvoboju ubija djevojčinog oca, Komptura. U grad dolazi misteriozna Dona Elvira, za koju se ispostavlja da je Don Đovanijeva nekadašnja žrtva, koja želi da mu se osveti. Don Đovani ne preza ni od zavođenja seljančica, te nasrće i na Cerlinu, koja se upravo udala za Mazeta. Ana, Otavio, Cerlina, Mazeto i Elvira se udružuju kako bi kaznili prestupnika, ali im on svaki put, uz Leporelovu pomoć, utekne. Kada se zadesi u blizini groblja, oživljava Kompturova statua, a Don Đovani, umjesto da se uplaši, poziva sablasnog kipa na večeru. Te večeri, najpre dolazi Elvira koja i dalje voli Don Đovanija i moli ga da se promijeni. Kada on to odbije, u posjetu stiže statua koji traži od njega da se pokaje. Ništa ne može da natjera Don Đovanija da promijeni svoju prirodu, te zajedno propadaju kroz vrata pakla. Ostali likovi sada mogu u miru da nastave sa svojim životima izgovarajući naravoučenije djela ”Ovako prolaze oni koji čine zlo: smrt grešnika pokazuje kakav je bio njegov život”.

Karte za prikazivanje opere Don Đovani su u prodaji i mogu se kupiti po cijeni od 9,00€ po predstavi. Kupovinom 3 ili više karata za prikazivanje ostvaruje se pravo na sniženu cijenu karte od 7,20€ za sezonu 2016/2017.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply