Skupština o dječjim dodacima odlučuje u utorak

skupstina

Skupština Crne Gore danas nije raspravljala o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti jer nije dostavljen broj potencijalnih korisnika dječijih dodataka.

Kako je saopštio predsjednik Skupštine Darko Pajović, da bi se raspravljalo o tom predlogu, neophodno je od nadležnih ministarstava dobiti informaciju o tome koliko bi djece primalo naknadu.

“Podaci nam trebaju da bismo imali konkretnu informaciju. Predlažem da o ovome raspravljamo u utorak kada ćemo, nadam se, imati informaciju”, rekao je Pajović.

Tu ideju je podržao predlagač zakona, Aleksandar Damjanović iz SNP-a.

“U ime građana želim da podržim inicijativu dobijanja informacija  od strane vlade, da bi proces bio bi ubrzan”, rekao je Damjanović.

“I ja sam zainteresovan za ovaj problem”, dodao je Pajović.

Predstavnici NVO Euromost, Alternative Crne Gore i NVO Manjinski akcionari Gornji Ibar predali su krajem jula poslanicima inicijativu koju je potpisalo 6.200 građana sa biračkim pravom, kojom bi se svoj djeci koja pohađaju osnovno i srednje obrazovanje dodijelio dječiji dodatak ako su im roditelji nezaposleni i ne primaju nikakvo socijalno i materijalno obezbjeđenje, koja je ušla u skupštinsku proceduru.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. A da li ce taj ” utvrdjeni broj ” djece koju sleduje dj. dodatak biti konacan do utorka? Kao da se nece roditi niti jedno vise dijete i u skladu sa istim ce se odluka donijeti!? Ma nije bitan broj, vec da se konacno ” pocne ” misliti na nas narastaj, za koji se kobajagi toliko ” ti” politicari trude.

  2. O tome se uopste i nebi trebalo “raspravljati” ! Vec bi sva djeca bez obzira koliko ih je, trebalo da ima dj.dodatak… Da se pomogne koliko toliko… S obzirom da je na nasem podneblju imati djete- luksuz ! A kamoli oni roditelji sa dvoje,troje… Zato bi bilo lijepo uciniti barem nesto za svu djecu, jer su oni jedino pravo bogatstvo sto je ostalo na ovom svijetu…

  3. Jedna mala država kao što je C.G ima r
    Vrlo restriktivne uslove za ostvarivanje prava na dodatak! Šta uopšte znači uslov da djeca čiji roditelji ne primaju nikakva socijalna davanja imaju pravo na d.dodatak?Zar djeca samohranih roditelja koji primaju 100ili 150e nemaju pravo jer je to zaboga dovoljno a cenzus za pravo na d.dodatak je još niži od ovog iznosa. O zloupotrebama u ovoj oblasti čak i da ne govorimo! Sramota je da se o tome raspravlja! Međutim, nisu krivi samo pozicija i opozicija, krivi su i roditelji, koji vi trebalo da imaju pravo na ovaj dodatak ne čine ništa već slušaju predizborna obećanja koja neće biti ispunjena, kao i mnoga do sada!

Leave a Reply