Vratiće novac za potvrde od pedijatra

domzdravlja2

Svim roditeljima u Mojkovcu kojima su naplaćivane potvrde za upis djece u vrtić, đački i studentski dom po pet eura, novac će biti vraćen, najavila je direktorica Doma zdravlja Mojkovac dr Ikonija Minić.

“Od danas potvrde za vrtić, đački i studentski dom biće besplatne, a svi koji su već platili mogu doći i novac će im biti vraćen” kazala je dr Minić.

Do naplate potvrda za vrtić, đački i studentski dom u mojkovačkom Domu zdravlja, kako je objasnila dr Minić, došlo je zbog pogrešnog tumačenja najnovije odluke da se ljekarsko uvjerenje za kolektivni smještaj naplaćuje.

“Mi smo poistovjetili ljekarsko uvjerenje za kolektivni smještaj sa potvrdom za kolektivni smještaj, jer je pravna pouka bila da nema ljekarskih uvjerenja za kolektivni smještaj nego da je to potvrda koja se izdaje od izabranog doktora. Pošto se to i ranije naplaćivalo za kolektivni smještaj, podrazumijevali smo da treba da se naplati onako kako je po odluci”, objasnila je dr Minić.

S obzirom da to treba u svim ustanovama da bude apsolutno na isti način tretirano, odnosno da to nije ljekarsko uvjerenje nego potvrda za kolektivni smještaj od danas će, kako je rekla, i u mojkovačkom Domu zdravlja biti besplatne kao i do sada što su bile.

Priča je ugledala svijetlo dana kada se jedna majka iz Mojkovca obratila udruženju Roditelji i kao dokaz poslala i priznanicu o plaćenih pet eura za potvrdu za kolektivni smještaj, koju je dobila u Domu zdravlja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply