Knjige za četvrti do 1. septembra

udzbenici2

Izvor: Vijesti

Od četrnaest udžbenika za četvrti razred u knjižari Zavoda za udžbenike prodaju njih osam, a ostalih šest biće u prodaji do 1. septembra, saopštili su Vijestima iz te knjižare.

Komplet udžbenika za četvrti razred košta 59, 60 eura. Kako su ranije saopštili iz Zavoda, udžbenici još nijesu u knjižarama jer štamparija nije poštovala svoje obaveze.

Cijene kompleta udžbenika su iste i u privatnim i državnim knjižarama, a najjeftiniji je komplet udžbenika za prvi razred osnovne škole, 43 eura i 10 centi.

Kompleti udžbenika za drugi razred osnovne škole, sa engleskim jezikom, ali bez drugog stranog jezika, košta 50,80, za treći razred, 47,70,  za peti 67,30, za šesti 79,80.

Od kompleta za osnovce najskuplji je komplet za učenike koji pohađaju sedmi razred – 93,70 eura, dok je cijena kompleta udžbenika za učenike osmog i devetog razreda ista, 88,20 eura.

Lektira za drugi razred je 16 eura, dok je za sedmi razred najskuplja i iznosi 44 evra.

U prodaji su i kompleti udžbenika za srednje škole. Cijena kompleta za učenike prvog razreda Gimnazije je 106,30 eura, dok su nešto jeftiniji biti kompleti za starije razrede. Za gimnazijalce koji pohađaju drugi razred komplet udžbenika košta 87,20 eura, za treći 78,70, a za četvrti 55,30 eura.

Prodaja udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola počela je prošlog ponedjeljka.

Udžbenici se mogu kupiti na tradicionalnoj akciji Opštinskog sindikata Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik koja u Delta sitiju traje do 31. avgusta.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply