Još se ne zna gdje će nastavu pohađati učenici OŠ ,,Milan Vuković”

miljan vukovic

Foto: Vijesti

Roditelji đaka OŠ „Milan Vuković“  iz Herceg Novog sastali su se danas sa predsjednicom Opštine Natašom Aćimović i predsjednikom SO Andrijom Radmanom, kako bi razmijenili informacije u vezi sa problemima koji se odnose na pohađanje nastave u narednoj školskoj godini jer deset dana prije njenog početa djeca još ne znaju gdje će ići na časove.

Ministarstvo prosvjete je zbog klizanja terena zatvorilo i OŠ „ Milan Vuković“ konstatujući da boravak i rad u toj obrazovnoj ustanovi više nije siguran.

Skupština opštine je, kako bi pomogla u rješavanju problema, donijale odluku da učenici OŠ „Milan Vuković“ do petog razreda pohađaju adaptirane prostore Omladinskog centra u Starom gradu, a učenici od petog do devetog razreda adaptirane prostore bivše upravne zgrade Prvoborca u Meljinama, za šta je iz budžeta opredijeljeno 300.000 eura.

Ministarstvo prosvjete, se saglasilo kada je riječ o Omladinskom centru, a zgradu Prvoborca je proglasilo neuslovnom, predloživši da đaci nastavu pohađaju u drugim školama u popodnevnoj smjeni, uz obrazloženje da će im prevoz biti besplatan. Primjera radi, škola u Bijeloj u kojoj bi dio šaka škole Milan Vuković prohađao nastavu, od Herceg Novog je udaljena 20-tak kilometara.

Rada Matović Stojković, koordinatorka grupe roditelja, je nakon sastanka kazala da bi bi lokalna uprava do petka trebalo da sazna kakav je nalaz vještaka, i da li oštećenja objekta OŠ „ Milan Vuković“ iziskuju manje sanacije ili u njemu nije bezbjedno raditi.

Ukoliko nalaz sudskog vještaka bude negativan, onda će djeca od prvog do petog razreda pohađati nastavu u Omladinskom centru, za koje je Ministarstvo prosvjete dalo odobrenje. Za učenike od petog do devetog razreda se razmatra mogućnost adapatacije prostora Dječijeg odjela Instituta „ dr Simo Milošević“ u Igalu. U ovom slučaju školska godina za đake bi trebalo da počne sredinom septembra, kazala je Matović Stojković.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply