Roditelji i Opština obnavljaju učionice

skolaigalo

Učenici područnog odjeljenja Osnovne škole „Dašo Pavičić’ u Igalu od 1. septembra boraviće u učionicama sa novim inventarom. Angažovanjem njihovih roditelja u donatorskoj akciji prikupljen je dio sredstava, a Opština Herceg Novi nadomjestila je ostatak novca za kupovinu klupa i stolica.

Svjesni da u skorije vrijeme njihova djeca neće dobiti novi objekat u kojem bi pohađali nastavu, roditelji, okupljeni u neformalnoj grupi građana, pokušali su da makar upristoje prostor u kojem uči 156 djece.

Koordinatorka grupe, Ana Valentić, saopštila je da nisu mogli računati na pomoć matične škole jer prostor koji se koristi nije u vlasništvu Ministarstva prosvjete.

Prikupljanjem ponuda, došli su do saznanja je za nabavku 40 školskih klupa i 80 stolica potrebno oko 2.950 eura. Sredinom jula suo pokrenuli akciju prikupljanja donacija za nabavku navedenog inventara.

Do 16. avgusta kada je završena akcija prikupljeno je 1.278,60 eura, a ostatak neophodnih sredstava donirala je Opština.

Valentić je kazala da je Opština, upoznata sa specifičnošću organizacije rada i vlasničkom strukturom i (ne)uslovnošću objekta u kojem se u Igalu održava nastava, pokazala maksimalno razumjevanje, kooperativnost i podršku, iako obrazovanje nije u direktnoj nadležnosti lokalne samouprave.

“Na našu molbu za donacijom odgovorili su pozitivno, i uplatili iznos koji nam je nedostajao”, dodala je ona.

Iz neformalne grupe građana za pomoć zahvaljuju donatorima Trend Traveul Herceg-Novi, Zožeti Igalo, opštoj stomatološkoj ordinaciji Jelovac Herceg Novi, stomatološkoj ambulanti dr Vlaović Igalo, CMC Igalo, predsjednici Savjeta roditelja Slađani Vujović, Lighthouseu Igalo, Imleku Boka Radanovići, Bencomu Igalo, Apoteci Igalo, dječijem butiku Pingvin Igalo, Sindikalnoj organizaciji Institutra Igalo.

U međuvremenu je Agencija za izgradnju Herceg-Novog uradila predmjer i proračun za rekonstrukciju fiskulturne sale, koja je u veoma lošem stanju. Procjenjeno je da bi njeno uređenje koštalo 2.100 eura.

Izvor: Radio Herceg Novi

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply