U Radovićima otvoreno novo odjeljenje vrtića

bamci

Novoizgrađeno krilo područnog odjeljenja tivatske JPU Bambi u Radovićima otvoreno je ove sedmice. Dogradnju tamošnjeg vrtića, čime su stvoreni mnogo bolji prostorni uslovi za boravak predškolske djece iz Krtola, sa skoro 32 hiljade eura finansirala je kompanija Luštica Development.

Izrazivši zadovoljstvo što je vrtić u Radovićima dobio bolje uslove za boravak djece, gradonačelnica Tivta Snežana Matijević pohvalila je društveno odgovorno ponašanje kompanije Luštica Development koja u Krtolima gradi novi turistički grad Luštica Bay i koja, kako je rekla, razumije potrebe stanovništva pa je zato i donirala sredstva za ovaj projekat.

Matijević je obećala i podršku lokalne uprave jačanju kapaciteta ovdašnjih obrazovnih ustanova, dok je direktorka JPU Bambi Jasna Vujović kazala da područno odjeljenje u Radovićima radi već 33 godine, i da su povećane potrebe naložile proširenje kapaciteta tog objekta.

“Donacijom Luštica Development na već postojeći prostor od 38 kvadrata koji je prije nekoliko godina rekonstruisan uz pomoć IRD-a i Mjesne zajednice Krtoli, dograđen je novi prostor površine 78 kvadrata i na taj način smo dobili veliko kupatilo sa sanitarnim čvorom, veliki garderober, kuhinju i skoro duplo veći prostor za boravak mališana i na tako poboljšali uslove boravka mališana u toj vaspitnoj jediinici”, istakla je Vujović.

Dodala je da su u toku pregovori sa Ministarstvom prosvjete o katastarskom prenosu dijela zemljišta sa OŠ “Branko Brinić”, na JPU Bambi da bi ogradili dvorište vrtića nakon čega će se ono opremiti rekvizitima za fizičko vaspitanje i obrazovanje i poboljšati sigurnost mališana koji borave u objektu.

Izvor: Boka news

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply