Uz ovacije publike proputovali Crnom Gorom u Krilatoj kolijevci

Zvjezdice2

Dječiji hor Zvjezdice održao je u petak, 27. maja u prepunoj sali KIC-a Budo Tomović koncert posvećen deceniji obnove nezavisnosti pod nazivom Krilata kolijevka.

Popularne Zvjezdice priredile su brojnoj publici nesvakidašnji ugođaj izvodeći poznate numere iz crnogorskog narodnog opusa koje su specijalno za ovu priliku obrađene za dječiji hor. Hor je numere izvodio uz klavirsku pratnju Milanke Nikčević, Marije Vujanović, Ane Klepić i Saše Gajića i pod vođstvom dirigenata Ane i Marka Klepića.

Publika je uživala i zajedno sa horom pjevala vječne hitove poput Još ne sviće rujna zora, Poranila jagoda na vodu, Pod onom, pod onom, Gledala sam s Koma plava i drugih.

Program koncerta obogatili su i mladi recitatori, polaznici škole glume Petra Pejakovića, nagrađeni takmičari na opštinskom takmičenju recetatora, koji su govorili stihove poznatog pjesnika Dragana Radulovića iz zbirke pjesama Krilata kolijevka. Publika, u kojoj je bilo predstavnika svih generacija, sa oduševljenjem je ispratila sve segmente koncerta, a najviše emocija i gromkih ovacija izazvala je talentovana solistkinja Anja Jestrović koja je uz pratnju hora izvela pjesmu Još ne sviće rujna zora.

Specijalni gosti hora bili su KUD ,Aluminijum, Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Peđa Nedeljković. Predivan ugođaj upotpunila je scenografija predstave Gradskog pozorišta Oro iz bajk koju je za ovu namjenu prilagodila Mia Karailo, dok je za režiju bila zadužena Danijela Popović.

Na kraju koncerta oduševljena publika pozvala je hor na bis pa su ih Zvjezdice počastile ponovnim izvođenjem njihovog hita Kačamak.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply