Roditelji i djeca traže bezbjedan prilaz školi

Bezbjedan prilaz školi

Roditelji đaka OŠ Oktoih koja se nalazi u podgoričkom naselju Zabjelo organizovaće u ponedjeljak, 30. maja u 10 sati okupljanje na platou kod Pasarele (dio parkinga stambenih zgrada u Jerevanskoj ulici) u toku kojeg će od nadležnih zatražiti da hitno preuzmu mjere koje će doprinijeti bezbjednosti saobraća u tom dijelu grada.

Savjet roditelja OŠ Oktoih organizuje okupljanje jer želi da ukaže na nebezbjednu saobraćajnicu koja se nalazi u blizini škole. Podsjećaju da Ulica “Vojislavljevića” nema trotoar, kao ni ostale propratne detalje koje mogu pomoći pješacima posebno djeci koja idu u školu da se bezbjedno kreću.

“Na to nas je podsjetila tragična smrt četrnaestogodišnje djevojčice koja je stradala prije dva dana na putu do škole”, kažu u Svajetu roditelja.

Roditelji smatraju izuzetno važnim i postojanje školskih policajaca koji bi takođe mogli značajno da doprinesu bezbjednosti djece kao u mnogim razvijenim zemljama.

Pozivaju sve zainteresovane da se pridruže okupljanju u ponedjeljak i zajedno pošalju poruku da su životi djece na prvom mjestu kao i da je naša obaveza da im obezbijedimo osnovne uslove koji se između ostalog tiču i bezbjednosti saobraćaja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. roditelji treba da vaspitavaju djecu da ne pretrcavaju ulicu,da ne koriste mobilne telefone na ulici…Clan zakona o bezbejdnosti saobracaja kaze: Ukoliko pjesak namjerava preci kolovoz van pjesackog prelaza,duzan je to uciniti ne ometajuci saobracaj motorinih vozila.dakle,nisu uvijek pjesaci u pravu.I nije mi jasno,zasto je na ovom kriticnom mjestu postavljena pasarela i postoji nekoliko pjesackih prelaza???Zasto se ne koristi most za pjesake?

  2. Ulica Vojislavljevica jeste nebezbijedna. Ali je takodje i ulica 27.marta koja ima sve propratne elemente. Prolazim tuda skoro svako jutro u vrijeme kada djaci dolaze. Od 4 trake u funkciji su samo 2, jer su ostale 2 zauzete taxi vozilima, vozilima roditelja sa upaljena 4 zmigavca itd. Postoji djacki pjesacki prelaz i semafor sa pjesackim prelazom na samo 30m dalje. Vrlo frekventna ulica… Dosta puta zakorace roditelji sa djecom ili djeca sama bez gledanja lijevo-desno, sa slusalicama u usima, jureci se medju sobom… A vise puta mi se desilo da prodju izmedju dva parkirana auta i nadju se pred autom. Za to nije krivo odsustvo detalja, nego nekultura u saobracaju i vozaca i pjesaka.

  3. Prvo cekaju da se nesto deso pa onda prave halabuku. A I ja bi djeci tog uzrasta strogo zabranila telefon , masu puta sam gledala dje djeca teci pred auto negledajuci levo ni desno pogotovo u ulici Voislavljevica jer sam ja iz Jerevanske ulice pa zato I pricam.

  4. Izgubljen je tragično jedan mladi život. Kakve god da su okolnosti bile, ova ulica je najgora u Podgorici po svemu. Vozači voze kao nenormalni (ne svi, naravno), pješaci isto ne vode računa, rasvjeta da te bog sačuva i da ne nabrajam. Podrška svakako za akciju!

  5. Zagraditi prolaz sa ogradom kao na bulevaru idpod pasarele onda bi morali prelaziti preko mosta za pojesake .Masu je ljudi ugrozeno do sad bilo a i bic ce dok se ne rijesi nesto slicno ovome. A sto se tice mosta taj koji ga je projektovao preporucujem mu da se ne bavi vise tim poslom.Jer nama ne treba ljepota od mosta već MOST ZA PJEŠAKE KOJI JE FUNKCIONALAN !!!

  6. Dok se nije izgradila pasarela svi roditelji su pravili peticije,isti ti roditelji prolaze ispod nje ili oko nje
    NIKO ali niko ne vodi djecu preko.
    Isarali su je,demolirali a bila je savrsena i ukras pravi.
    Zali boze mladosti
    Al to je moglo da se desi bilo gdje

Leave a Reply