U UNICEF-u zabrinuti zbog nasilja, policija pokušava da identifikuje počinioce

nasilje

Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori reagovala je danas i saopštila da je ta organizacija duboko zabrinuta zbog nedavnog nasilja nad maloljetnikom romske nacionalnosti u centru glavnog grada.

“Romska djeca imaju ista ljudska prava i slobode kao i sva druga djeca. Diskriminacija i nasilje se ne smiju tolerisati, jer je obezbjeđivanje punog poštovanja prava romske djece na jednakoj osnovi kao i za drugu djecu odgovornost ne samo Vlade, već i svakog člana društva”, kaže se u saopštenju UNICEF-a.

Povodom video snimka koji je objavljen na društvenim mrežama i portalima a na kojem je zabilježeno fizičko nasilje dva lica nad pripadnikom romske populacije, policija je krenula u identifikaciju osoba sa videa.Centru bezbjednosti Podgorica ovaj događaj nije prijavljen.

“Ovaj događaj dakle policiji nisu prijavili ni oštećeno lice niti bilo koje drugo fizičko ili pravno lice, kao ni nijedna zdravstvena ustanova kod koje bi eventualno oštećeno lice moglo da zatraži ljekarsku pomoć.  Po saznanju za događaj iz medija, policija je započela preduzimanje aktivnosti na identifikovanju lica sa snimka i utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim događajem”, navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju napadnuto lice da podnese prijavu u CB Podgorica, kao i sva druga lica koja na osnovu video zapisa, a koji nije najboljeg kvaliteta, mogu identifikovati aktere događaja ili eventualno imaju saznanja o ovom događaju

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply