Ognjenov otac poziva građane da pretraže terase i podrume

ognjen2

Dječak Ognjen Rakočević koji je nestao juče u Podgorici, još nije pronađen, a njegov otac Branko apeluje na sve građane da im pomognu u potrazi jer je od Ognjevog nestanka prošlo 24 sata.

„Male su šanse, ali dok god postoji nada borićemo se“, kazao je Ognjenov otac Branko gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

On je kazao da su juče dobili dvije dojave da se Ognjen nalazi na Staroj Zlatici i Duklji, ali su to bile oprečne informacije.

„Ognjen je izašao samo u donjem dijelu trenerke, a gospođe koje su se javile su rekle da je dječak koga su vidjele ima i gornji dio trenerke ili jaknu“, kazao je Branko.

On je pozvao sve građane da im javljaju samo korisne informacije, jer su, kako je objasnio, juče dobijali dosta lažnih.

“Suprugu je zvao čovjek iz Berana, koji joj je rekao da je Ognjen s njim i da ga vraća za Podgoricu. Stvarno mi nije jasno kako neko može da to radi”, kazao je Branko.

On je saopštio da je Ognjen iz kuće izašao juče oko četiri ujutro kroz jedini nezaštićeni prozor i spustio se ulicom ka Morači.

„Plaši me samo da se nije spustio obalom do rijeke kod hotela Ambasador, jer bi to bilo fatalno“.

Dječakov otac je apelovao na policiju da angažuje ronioce.

„Juče smo ga tražili na Staroj Zlatici, danas ćemo ga tražiti na drugim mjestima. Apelovao bih na sve građane da nam pomognu i pregledaju svoj kvart i objekte u kojima se Ognjen možda sakrio. Najviše me plaši što Ognjen voli vodu, a rijeka je u blizini naše kuće“.

Ognjen je dijete sa posebnim potrebama, izuzetno je hiperaktivan, a Branko kaže da ga ne bi čudilo i da je otišao van Podgorice.

Veliki broj građana i jutros se okupio kod Gimnazije „Slobodan Škerović“ odakle će ponovo krenuti u potragu za Ognjenom. Branko je zahvalio svim građanima koji su se preko Fejsbuka angažovali i jutros do ranih sati tražili njegovog sina.

Ognjenova majka je rekla i da su se u potragu uključila sva taksi udruženja, te da je svim vozačima rečeno da obrate pažnju i jave ukoliko primijete dječaka.

Dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara. Porodica je  juče ujutro primijetila da ga nema, nakon čega je pretraživan širi centar grada. Gotovo cijelog dana, tragali su članovi porodice, prijatelji, policija, vatrogasci i građani.

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete,  pozovu  policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. Porodica moli i sve koji dječaka vide, da ga uzmu za ruku i zadrže dok po njega ne dođu oni ili policija.

Izvori: RTCG, Vijesti

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply