Ambasada Kine donirala sredstva za opremanje Biblioteke igračaka i Razvojnog centra

Kinezi

Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori donirala je udruženju Roditelji 8,3 hiljade eura za potrebe Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, a donirani novac i oprema biće iskorišteni za dodatno opremanje prostora u kojem su smješteni.

Ugovor o donaciji danas su potpisali Ambasador Narodne Republike Kine u Podorici, g. Nj.E. Cui Zhiwei i izvršna direktorica udruženja Roditelji Kristina Mihailović, u prisustvu djece koja su u trenutku uručenja boravila u Igračkoteci i za koje je Ambasada pripremila poklone.

Ambasador Cui Zhiwei iskazao je zadovoljstvo što je Ambasada Narodne Republike Kine mogla da doprinese radu Biblioteke igračaka i Razvojnog centra i pomogne unaprjeđenju servisa koji se u okviru njih pružaju porodicama.

Mihailović je kazala da je udruženje Roditelji izuzetno zahvalno na donaciji i objasnila da će zahvaljujući njoj biti kvalitetniji uslovi rada i boravka djece i volontera. Mihailović je izrazila i zadovoljstvo što se napori Udruženja da djeci obezbjedi besplatne edukativne sadržaje na ovaj način prepoznaju i podržavaju i izrazila nadu da će tako biti i ubuduće.

Novac od donacije (6,700 eura) biće, između ostalog, iskorišten za zamjenu bravarije, opremanje prostora za skladištenje pomoći koje udruženje Roditelji tokom cijele godine prikuplja za socijalno ugrožene porodice, i kupovinu novih didaktičkih igračaka, a 3 iPad uređaja će se koristiti u radu Razvojnog centra.

Udruženje Roditelji otvorilo je u januaru u Podgorici Razvojni centar i Biblioteku igračaka, gdje roditelji i staratelji mogu besplatno da iznajme neku od didaktičkih igračaka za svoje dijete, da prisustvuju edukativnim i kreativnim radionicama, a za djecu iz socijalnog ugroženih porodica organizuje se i pomoć u učenju. U prostorijama Razvojnog centra obezbjeđuje se i psihološka i pravna pomoć za djecu i roditelje.

U Biblioteku igračaka do sada su učlanjene 124 porodice, a izdato je oko 750 igračaka. U Razvojnom centru je organizovano je preko 30 tematskih radionica, obezbijeđena pomoć u učenju za 38 djece, koja su imala preko 274 časa, koje je vodilo 25 volontera.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply