Saradnja u edukaciji djece i roditelja

dav

Predstavnici Udruženja Roditelji i Filozofskog fakulteta u Nikšiću potpisali su danas Memorandum o saradnju kojim su definisali zajednički doprinos edukaciji i informisanju roditelja u Crnoj Gori, i na na osnovu kojeg će studenti i profesori te obrazovne ustanove biti uključeni u aktivnosti Razvojnog centra namijenjenog djeci i roditeljima.

Memorandum su u Nikšiću potpisali dekan Filozofskog fakulteta, doc.dr Goran Barović i izvršna direktorica NVO Roditelji Kristina Mihailović, u prisustvu prodekanice za nauku i međunarodnu saradnju doc. dr Biljane Maslovarić i koordinatorke Razvojnog centra i Biblioteke igračaka, Lepe Žunjić.

Na osnovu Memoranduma, Fakultet i Udruženje će zajedno raditi na jačanju kapaciteta, unaprijeđenju postojećih i kreiranju novih programa za djecu i roditelje u okviru čega će uključiti studente i profesore koji će dati svoj doprinos aktivnostima Udruženja kroz praksu i volonterski rad.

Razvojni centar će zahvaljujući saradnji ojačati stručne kapacitete u radu sa djecom i roditeljima, a Udruženje će sa Filozofskim fakultetom zajedno planirati i raditi projekte koji bi podstakli društveno odgovorni rad, kao i mogućnost angažovanja studenata kroz projekte.

Udruženje Roditelji otvorilo je u januaru u Podgorici Razvojni centar i Biblioteku igračaka, gdje roditelji i staratelji mogu besplatno da iznajme neku od didaktičkih igračaka za svoje dijete, da prisustvuju edukativnim i kreativnim radionicama, a za djecu iz socijalnog ugroženih porodica organizuje se i pomoć u učenju. U prostorijama Razvojnog centra obezbjeđuje se i psihološka i pravna pomoć za djecu i roditelje.

U Biblioteku igračaka do sada su učlanjene 124 porodice, a izdato je oko 750 igračaka. U Razvojnom centru je organizovano je preko 30 tematskih radionica kroz koje je prošlo preko 500 djece, obezbijeđena pomoć u učenju za 38 djece, koja su imala preko 274 časa, koje je vodilo 25 volontera.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply