Radionice za roditelje i djecu od 25. do 29. aprila

U Razvojnom centru Udruženja Roditelji u toku naredne sedmice biće održane dvije radionice, od kojih je prva – u utorak namijenjena djeci, druga – u srijedu djeci i roditeljima zajedno, a treća – u četvrtak roditeljima.

Razvojni centar se zajedno sa Bibliotkom igračaka nalazi u ulici “Bracana Bracanovića” 74/a u Podgorici.

Za učestvovanje u besplatnim radionicama potrebno je prijaviti djecu i to na email adresu [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Fabecook stranice Igračkoteka i Razvojni centar zbog ograničenog broja mjesta.

Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju, bez obzira na to da li smo u kući, prodavnici, ulici, školi… Njihovim kombinovanjem bavi se i nova serija radionica pod nazivom Mali svijet grafičkog dizajna, koju će voditi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović. Djeca će se na ovim radionicama na kreativan i uzrastu prilagođen način upoznati sa grafičkim oblikovanjem knjige, kao i oblikovanjem i osnovama grafičke komunikacije – logo, poster, pozivnica, letak, billboard, i sl. Na prvoj radionici, koja će biti održana u utorak, 26. aprila, od 18 sati djeca će ručno praviti svoju knjigu (slikovnicu), učiti njene elemente, kako je povezati, kao i kako napraviti 3D ilustracije u njima. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 14 godina.

Mali svijet dizajna
Za srijedu, 27. aprila u 18 časova je najavljena radionica Ukrašavanje jaja. Djeca će imati priliku da na kreativan način nauče kako se ukrašavaju jaja dekupaž tehnikom. Radionicu vodi Vesna Pejović, a mogu učestvovati djeca od 5 do 12 godina.

Uskrs

U četvrtak, 28. aprila, u 18 sati počeće radionica za roditelje budućih prvaka. Polazak djeteta u školu je veoma važan trenutak za cijelu porodicu jer sa sobom donosi značajne promjene kako za dijete tako i za roditelje. Učitelj Sava Kovačević iz OŠ Oktoih će posavjetovati roditelje kako da pomognu djetetu da se prilagodi na novu životnu ulogu i situacije, šta da pripreme za početak školske godine, a govoriće i o mnogim drugim pitanjima koja interesuju roditelje, a u vezi sa polaskom u školu prvaka.

Roditelji prvaka

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply