Napravite sami ogromne balone od sapunice

baloni2

Nema djeteta koje ne uživa u duvanju balona od sapunice, to je omiljena igra svim generacijama generalno. Ima nešto magično u tim balončićima, kako se presijavaju na svjetlosti i njihovo kretanje kroz vazduh dok ne puknu. Djeci je uvijek interesantno da vide što veći balon, a vi im pokažite kako da naprave tečnost koja će praviti velike balone, ali stvarno velike. Ovo će vam biti sigurno omiljena aktivnost za nadolazeće ljeto, super zabava koja vam nikada neće dosaditi. Evo šta vam je sve potrebno da biste napravili rastvor za velike balone od sapunice:

  • 6 šolja vode;
  • 1/2 šolje deterdženta za pranje sudova;
  • 1/2 šolje gustina u prahu (skrob);
  • 1 kašika praška za pecivo;
  • 1 kašika glicerina.

Pomešajte skrob i vodu, dok se skrob ne otopi a zatim dodajte i ostale sastojke unutra. Deterdžent može biti bilo koji ali potrudite se da koristite  neki koncentrovaniji, takođe glicerin dodajte malo poveću kašiku. Kada sve to sjedinite i dobro promiješate najbolje bi bilo da malo postoji jedno sat vremena dok se balončići koji su nastali miješanjem malo smire, a i baloni budu ljepši kada rastvor malo odstoji.

Kada ste napravili rastvor potrebna vam je i posebna sprava koja će praviti tako velike balone. U traženju što bolje spravice za to najbolje se pokazala ona koja je i bila najjednostavnija za pravljenje. Potrebna vam je vunica veće debljine kao ona od koje se prave vuneni džemperi i jedan mali metalni prsten koji će dati težinu svemu kada sve povežete. Metalni prsten možete naći u svim gvožđarijama raznih veličina.

Spravicu za pravljenje balona možete napraviti i tako što ćete uzeti dvije slamke i komad vune koji je 6-8 puta duži od slamke. Provucite vunu kroz obje slamke, i zavežite krajeve. Namjestite slamke tako da ih dijete drži u obe ruke i da zategne vunicu.

A može i ovako
6a010536997a87970b0115702069ab970c-800wi

Sada ste spremni da izađete napolje i igrate se i napravite super zabavu za vaše klince.

 

 Mama i tata blog

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply