Radionice Razvojnog centra od 18. do 24. aprila

Nove tri radionice pripremljene su za narednu sedmicu, kao dio aktivnosti Razvojnog centra Udruženja Roditelji, koji se zajedno sa Bibliotkom igračaka nalazi u ulici “Bracana Bracanovića” 74/a u Podgorici.

Za učestvovanje u besplatnim radionicama potrebno je prijaviti djecu i to na email adresu [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Fabecook stranice Igračkoteka i Razvojni centar zbog ograničenog broja mjesta.

Za utorak 19. april, od 18 časova planirana je radionica posvećena ranom razvoju Učimo kroz igru. Radionica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta u kojoj djeca kroz igru i zabavu vježbaju memoriju, finu motoriku ali i uče boje, oblike, brojeve… Djeca će na radionici raditi u grupama i na neposredan način učiti i o socijalnim vještinama. Radionicu vodi psiholog Milos Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 15. Prisustvo roditelja je obavezno.

ucimo

U susret 22. aprilu, Danu planete zemlje biće organizovano kratko predavanje i kreativna radionicu na temu Upoznajmo i zaštitimo nacionalne parkove, za djecu uzrasta od 9 do 14 godina. Ova radionica, u saradnji sa Nacionalnim parkovima,  biće održana 21. aprila od 18 časova. Svaki nacionalni park karakteriše specifična prirodna i kulturna baština, zato će djeca upravo o tome razgovarati i učiti od edukatorke Krstinje Petranović. Djeca će po završetku radionice dobiti Edukativne buklete koji sadrže radne listove sa pitanjima i zadacima koji se tiču NP Skadarsko jezero.

parkovi

U subotu 23. aprila u 10 časova udruženje Roditelji počinje sa serijom radionica Prirodo, evo nas, koje će, kako i njihov naziv kaže, biti održavane u prirodi. Radionica u subotu biće održana u Bašti Ekologika na Marezi, gdje će djecu i roditelje dočekati izviđački odred Njegoš. Djeca ce se upoznati sa izviđačkim igrama i vještinama, radom u bašti, kako se podiže šator…. Izviđači su najavili i par iznenađenja. Radionicu će voditi Milan Poka Miajlović, starješjina odreda. Djecu je potrebno odvesti na mjesto radionice (prijavljeni će dobiti precazan opis), a broj mjesta je ograničen na 20. Ukoliko vremenske prilike bude loše, odnosno ova radionica ne bude mogla da se održi napolju, biće “preseljena” u prostorije Razvojnog centra.

prioda

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply