Nikšićki osnovci pomagali starima da pređu ulicu

sabracaj

Članovi ALFA Centra zajedno su sa učenicima Osnovne škole “Braća Labudović” iz Nikšića, koji u okviru fakultativne nastave pohađaju saobraćajnu sekciju, organizovali aktivnost Pomoć starima, da bi razvili svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa tako što su pomagali starijim licima u prelasku ulice.

Kako je kazala Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja, učenici su pomagali na taj način bezbjednost saobraćaja sagledali kroz aspekt humanosti.

“Uz prisustvo pripadnika Uprave policije oni su kontrolisali saobraćanje kako bi vidjeli koje saobraćajne propise njihovi sugrađani najčešće krše. Na taj način bili su u prilici da opomenu prekršioce saobraćajnih propisa, koji time ugrožavaju i svoju i tuđu bezbjednost, ali i da se zahvale onima koji ih poštuju. Primjeri odgovornih i neodgovornih učesnika u saobraćaju koji su učenici danas imali priliku da uoče, svakako će imati uticaj na njihovo  uduće ponašanje u saobraćaju”, dodala je ona.

Prema njenim riječima, djeca koja pohađaju časove saobraćajne sekcije današnjem zadatku su pristupila odgovorno i sa veoma izraženom sviješću o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Tokom aktivnosti takođe je podijeljeno je oko 100 flajera Pješaci, bezbjedno u saobraćaju!

Aktivnost Pomoć starima realizovana je u duhu potpisanog memoranduma između Međunarodne policijske asocijacije, sekcije Crne Gore i Udrženja Roditelji i prva je u nizu aktivnosti koje će ove organizacije u toku ove godine zajednički organizovati.

Izvor: CDM

 

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply