Učiteljica nedosljedno primjenjuje pravopisna pravila, kvalitet nastave zadovoljavajući

pavlrovisnki

Foto: Vijesti

Ministarstvo prosvjete utvrdilo je da je učiteljica trećeg razreda O.Š. “Pavle Rovinski”, čiji identitet nijesu saopštili, nepismena, ali i ocijenilo da je kvalitet nastave u njenom odjeljenju zadovoljavajući.

Šokirana majka učenice iz Podgorice je nedavno na Facebooku objavila nepismene primjedbe učiteljice, koje je napisala u svesci njene kćerke, “podučavajući” je rečenicama: “Nepričaj na čas”, “Učenica priča na čas”, “Prati linije u svesku kada crtaš”…

“Tim nadzornika je uvidom u sveske učenika utvrdio da učiteljica u svom pisanom izrazu nedosljedno primjenjuje pravopisna, odnosno jezička pravila i ovim povodom dao preporuke”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dalje se dodaje da rezultati vanrednog nadzora ukazuju da se kvalitet nastave u tom odjeljenju procjenjuje “od nivoa zadovoljava do nivoa uglavnom zadovoljava”.

“Obaveza uprave Škole je da sprovede preporuke Tima, posebno u dijelu izrade ličnog plana profesionalnog razvoja i obuka iz oblasti jezičkih kompetencija učiteljice. Takođe, očekuje se da će učiteljica u narednom periodu maksimalno angažovati i odgovorno raditi na otklanjanju uočenih nedostataka u cilju unapređenja kvaliteta nastave”, piše u saopštenju Ministarstva.

Oni su zaključili da se radi o učiteljici, koja je tokom dosadašnjeg radnog angažovanja, imala dobru komunikaciju sa upravom Škole, kolegama, roditeljima učenika, kao i samim učenicima, te da nije bilo usmenih ili pisanih  prigovora na njen rad.

“Analizom anonimnih upitnika za roditelje utvrđeno je da dominira pozitivno mišljenje o njenom radu. Nadzornici su utvrdili da su metode i oblici rada koje je učiteljica primjenjivala na posjećenim časovama bili usmjereni ka ostvarivanju ciljeva, posebno na času matematike”, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu su najavili da će pokrenuti procedure izmjene zakonskih i podzakonskih akata, kojima  će se precizirati jasni i strogi kriterijumi u postupku zasnivanja radnog odnosa u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply