U nedjelju obilježavaju Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka

baloni

Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka, 15. februara,  i ove godine će obilježiti MladiCe Crne Gore i Udruženje Fenix Crna Gora, dan ranije na brdu Gorica, u Podgorici događajem Zlatni baloni za zlatne borce.

MladiCe su mladi, koji su kao djeca liječeni od raka, a funkcionišu kao neformalna grupa Udruženja roditelja djece oboljele od dječijeg kancera, Fenix.

Oni će se okupiti u nedelju, 14. februara u 13 sati kod fontane na Trgu Republike. Zatim će zajedno, noseci zlatne balone, šetati do spomenika na Gorici gdje će se održati glavni dio manifestacije.

Obići će drvo života koje su prošle godine posadili na Gorici, a Animatori zabavljatori će imati svoj performans Otjerajmo mRAK.  Nakon toga će zajedno sa prisutnima pisati poruke ohrabrenja za djecu i njihove roditelje koji su na putu liječenja ili izlječenja. Zatim će te poruke zajedno sa zlatnim balonima puštati u vazduh.

“Zato nam je potrebno da što više vas tog dana dođe sa otvorenim srcem i dobrom voljom kako bi zajedno širili pozitivne želje sa Gorice. Prisutnima će se dijeliti i zlatne vrpce, koje su simbol borbe protiv dječijeg kancera”, poručeno je iz Fenixa.

Slagaće i dvije velike puzle, sa logom Udruženja i zlatnom trakom, simbolom dječjeg kancera.

I ove godine imaju podršku studenata Medicinskog fakulteta iz udruženja MoMSIC Montenegro koji će predstaviti na svojim posterima najčešće vrste kancera kod djece i koji će biti tu za sva pitanja o ovoj tematici. Podršku su najavili i studenti Ekonomskog fakulteta i njihova dekanica.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply