Kotorski bazen pred zatvaranjem, djeca i treneri razočarani

kotzor

Bazen u Kotoru uskoro bi mogao da bude zatvoren, a svi treninzi obustavljeni do daljnjeg zbog alarmantne situacije sa hlorom zbog kojeg je posljednja dva dana nemoguće odraditi treninge.

Djeca se žale na veliku količinu hlora u posljednja dva dana. I treneri su razočarani. Jedan od trenera u kotorskom klubu Kataro Veljko Uskoković za lokalnu televiziju je saopštio da će morati da da slobodne dane članovima kluba ako se ovakva situacija nastavi.

“Ovo je opasno i za djecu i za trenere”, istakao je on.

Trener plivanja Dijana Saveljić takođe je za Kotor TV kazala da ne pamti kad se posljednji put desilo da se dva dana ne može trening održati.

“Kašljemo mi, kašlju djeca, užas”, dodala je ona.

Poslanik Liberalne partije i bivši vaterpolista Andrija Popović za Radio Antena M je rekao da će ponovo pitanje bazena pokrenuti u ponedjeljak kada se bude u Skupštini raspravljalo o budžetu. Nedopustivo je, ističe on, da u Kotoru postoji zatvoreni bazen koji je neupotrebljiv.

“Probaću i amandmanski da djelujem ali ovdje je krivac i opština Kotor i država. Bazen nije u funkciji to je katastrofa. Najtrofejniji sportski objekat u Crnoj Gori nije u funkciji, to je sramota”, naglasio je Popović.

Popović zaključuje da se nada i da će se dio novca od takse za gorivo koji je prethodni period prikupljan od građana za reprezentativni sport, opredijeliti za rekonstrukciju kotorskog bazena.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply