Sjutra u KIC-u predstava Pinokio (6+)

pinokio

U subotu, 14. novembra od 12 sati u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, biće izvedena predstava za djecu Pinokio (6+) po tekstu Jelene Mijović, a u režiji Snežane Trišić.

Ova priča o uspostavljanju sistema vrijednosti tokom odrastanja i sazrijevanja, predstavljena je kao avantura kroz mnoge izazove, koje nam društvo i svijet koji nas okružuju, nude. Predstava preispituje mnoge značajne teme odrastanja: Koliko smo kao pojedinci i kao društvo spremni da se suočavamo sa istinom o sebi i drugima? Da li smo zreli da je priznamo i suočimo se sa njenim posljdicama? Gdje su granice između radoznalosti i naivnosti, laži i snalažljivosti? Zašto lijenjost utiče na glupost, a istina na sazrijevanje? Da li nestašluci mogu biti i lekcije života? Da li je bjekstvo u idealne svjetove stvar mašte ili kukavičluka? Šta je to izazov, a šta izbor? Kako se stiče odgovornost prema sebi i drugima i zašto moramo da brinemo o tuđim emocijama? Šta su to emocije i zašto su važne? Šta je nasilje i kako lako od djeteta ono može da napravi nasilnika ali i izmanipulisanu žrtvu? Gdje su granice u nama i izvan nas i zašto je dobro da ih stalno, iznova prevazilazimo?

Scenografiju za predstvu je uradio Darko Nedeljković, kostime Milena Đurđić, kompozitor je Aleksandar Radunović Popaj, a za scenski pokret i koreografiju je zadužena Slavka Nelević.

U predstavi igraju Pinokio/Jelena Simić, Đepeto/Dejan Đonović, Cvrle/Katarina Krek, Vila/Julija Milačić, Lisica/Ivana Mrvaljević, Mačak/Pavle Ilić, Fitiljko/Goran Slavić, Vlasnik cirkusa, Dobošar, Kočijaš magarećih zaprega/Davor Dragojević, Policajac/Branko Ilić, Magarc, Tunj/Sejfo Seferović, Direktor škole, sudija/Ivona Čović, Morska Zvijezda/Dijana Dragojević.

Informacije i rezervacije su dostupne na broj telefona +382 20 664 237.

Izvor: Culture corner

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply