Sjutra umjetnička audicija za nekoliko vrsta radionica

Print

Urban Kids – Klub Kreativne djece organizuje u nedjelju 11. oktobra u šoping centru Mall of Montenegro, od 11 sati veliku umjetničku audiciju za upis i generacije članova za nekoliko vrsta radionica – hor Raspjevani Slavuji, Brain Teaser Minjina školica mozgalica, Šantina Školica glume, Mali modni dizajneri, Školica novinarstva i voditeljstva, Dječje lutkarsko pozorištance, Kreativni atelje i Radionice engleskog, italijanskog i francuskog jezika.

Pravo učešća na Audiciji imaju djeca od 4 do 12 godina, a zainteresovani se  mogu prijavljivati na telefon 067 007 144.

Djeca treba da otpjevaju ili izrecituju jednu pjesmu, mali novinari će dobiti tekst ili najavu, a budući glumci dio teksta na licu mjesta. Za modnu školicu djeca mogu donijeti i potpisane crteže i urediti se maštovito po svom stilu.

IZ Urban kids su najavili da svu djecu očekuje i zabavni program, a njihovi gosti će biti i drugari iz Super star model agencije koji će im pokazati svoje umijeće sa modne piste.

Djeca predškolskog i mlađeg školskog uzrasta mogu da se prijave za hor i Muzičke kreativne radionice. Aktivnosti se organizuju u dvije grupe (predškolci i školarci) – 2 puta sedično po 60min.

Kroz igru i zabavu, djeca će naučiti puno toga o muzici, saznati koliko je važno da ona bude dio njihovog odrastanja. Razvijaće sluh, osjećaj za ritam, kreativnost i maštu. Pjevaće, slušati muziku, upoznati se sa izgledom i zvukom muzičkih instrumenata, svirati na dječijim instrumentima i osmišljavati muzičke igre.

Akcenat će biti  na “urbano” horsko pjevanje, i nastupe za roditelje i javnost, jer je Urban Kidsi organizator različitih dječjih manfestacija. Radionicu će voditi dipl. muzički pedagog Ana Sudar.

U novinarstvu se najčešće pronalaze oni koji su umjeli da se izraze, oni koji su htjeli da istražuju, buntovnici koji su željeli mijenjati svijet i oni kojima je bilo bitno samo da budu poznati. Lijepo pisanje je stvar elementarne kulture. Izražavanje takođe. U novinarskom kutku bi to bio prioritet. Dakle, upoznati djecu sa osnovama novinartsva, da nauče da pišu o stvarima i pojavama koje nam smetaju, koje volimo, o onima što naš tište i o onima u kojima uživamo. Da uz neke informacije dodamo audio, a uz neke video i da ih, mozda, pripremimo za profesiju u koju kada čovjek uđe, teško da iz nje želi izaći.

Ukoliko žele da uređuju originalnu Urban kids dječju emisiju i uče novinartsvo i voditeljstvo djeca mogu da se  pridruže radionici će voditi novinarka Mirjana Maja Popović.

U Urban kidsu očekuju da će djevojčice obožavati da osmišljavaju najmaštovitije kreacije i modne dodatke (mini kolekcije ) i sve to kroz igru u radionici Mali modni dizajneri.  Radionica je namijenjena djeci uzrasta 4+. Cilj radionice je da podstakne dječju kreativnost, da se otvore i otkriju svoje mogućnosti kako u ovom polju tako i u umjetnosti uopšte. Materijal obezbeđjuju igraonica i predavač (papir, lijepak, materijale, pozamanteriju…) a djeca sa sobom donose samo maštu! U okviru ove radionice je zamišljena i pomalo neobična modna škola. Stilski dio, dakle,  biće pod budnim okom modne kreatorke Jelene Roganović Đurić  i djeca će smišljati i dizajnirati odjevne modele, a onda će tu biti i edukativni dio: pričaonice o bontonu, o pravilnom hodu, držanju i potrebnom sticanju samopouzdanja.Polaznike očekuje mnoštvo zanimljivih koreografija koje su korisne kod motorike, koncentracije, a podstiču i kreativnost. Styling, preparativna i dekorativna kozmetika, pravilna ishrana, poziranje, fotomodeling  kao i video snimanja samo su dio zamišljenih aktivnosti. Najavljeno je uvođenje i modne škole za baby modele, uzrasta 2, 3 i 4 god za koje će uz voditeljku programa zadužen i vaspitač iz Urban kidsa.

Minjina školica mozgalica sa dipl.psihologom Radmilom Stupar-Đurišić nosi simboličan naziv Urban Brain Teaser ( UbiTi UBiTi  strah, tremu, nesigurnost,  nervozu, zloću) .  U školici mozgalici dijete uči kako da usmjeri pažnju, poveća koncentraciju, razvije brzinu i tačnost u zapažanju, prevlada strahove, iskaže osjećanja, pobijedi bijes,  savlada tugu, izgradi samopouzdanje, savlada tehnike učenja…

U Šantinoj školici glume djeca će učiti glumu, dikciju, scenski pokret, kulturu govora i pisanja, a predstave koje budu spremili tokom časova izvodiće na javnim nastupima u okviru organizovanih manifestacija.

Svoj nadarenoj djeci se ukazuje šansa da se sa dječjim glumcem upoznaju sa osnovama glumačke igre, stvaranjem pozorišnog lika, dramskom strukturom pisanog djela, i kroz vježbe dikcije nauče pravilan način disanja, kako da jasno i precizno govore, sa pravilnim akcentovanjem riječi. Kroz vježbe scenskog pokreta djeca će razviti osjećaj za ritam, pravilno hodanje, koreografske elemente. Načinu govora biće posvećena posebna pažnja – polaznici će učiti da govore bez poštapalica, sa jasnom porukom i jasnim stavom u svakoj rečenici, a sve ovo navedeno se djeci prezentuje kroz igru i zabavu.

Na audiciji se djeca mogu prijaviti i za radionice engleskog , itaijanskog i francuskog jezika. Djeca moguću da u zabavnom i podsticajnom okruženju usvoje osnove engleskog, italijanskog i francuskog jezika. Kroz razne brojalice, pjesme, ples, dramske aktivnosti i čitanje priča djeca će učiti jezik na lak i zaigran način. Program započinje kada se formira grupa.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply