Otac preminule djevojčice: Doktori su rekli da nije za bolničko liječenje

institut

Dvogodišnja djevojčica V. Lj. (2), čiju smrt ispituje Više tužilaštvo u četvrtak veče upućena je na kućno liječenje pošto je pregledana u podgoričkoj Dječjoj bolnici, saopštio je njen otac Minja Ljumović i potvrdio da porodica čeka nalaz obdukcije koji će pokazati da li je smrt njegovog djeteta nastupila usljed propusta ljekara.

“Nije mi cilj da bilo koga šaljem u zatvor, ali želim na svaki način da zaštitim moje ostalo dvoje djece. Želim da kroz ovo što se desilo mojoj porodici i meni drugi roditelji izvuku pouku i reaguju na pravi način kada se nađu u sličnoj situaciji”, kazao je Ljumović za Pobjedu.

On je ispričao da je kćerku u četvrtak veče oko 20 časova poveo kod izabranog ljekara koji ju je sa uputom poslao u Dječju bolnicu, kako bi dobila infuziju. Djevojčica je imala temperaturu praćenu povraćanjem i prolivom.

“Kćerkica je kod izabranog ljekara šetala po ordinaciji. Bila je pokretna i kada smo došli u Dječju bolnicu, pola sata kasnije”, naveo je otac. U dječjoj bolnici V.Lj. je izvađena krv, a analize su pokazale blagu dehidriranost.

“Pošto je naveo da je nalaz krvi dobar, a blagu dehidriranost nije vidio kao veći problem, ljekar je kazao da djevojčica nije za bolničko liječenje i poslao nas kući. Prethodno je prepisao da na svakih pet minuta djetetu dajemo rastvorza  nadoknadu tečnosti i elektrolita, što smo mi i učinili”, kazao je Ljumović. Kasnije, u toku noći, kako je ispričao otac, djevojčica je u snu neuobičajeno glasno izdahnula vazduh iz pluća nakon čega ju je sa suprugom za četiri minuta dovezao do Dječje bolnice.

“Doveli smo živo dijete u Dječju bolnicu. Da li su doktori mogli da joj pomognu, ne znam? Možda smo i mi trebali ranije da reagujemo? Sada, kada nje nema sve to više nije ni bitno”, kazao je otac preminule V.Lj.

Povodom ovog događaja iz Kliničkog centra, u čijem je sklopu Dječija bolnica, nijesu odgovorili na pitanja novinara Pobjede.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. I nama se desilo slicno ali samo je bilo povracanje nista nije mogao da jede bebica od 9 mjeseci. Dali nam uput za djecju.ali su nas i ostavili u dnevnu bolnicu.Dali su mu 2 infuzije i dijete je vec bilo bolje a balazi mu dobri bili.nije mi jasno kako su mogli da je posalju kuci a da joj ne daju infuziju. Neodgovornost doktora.Srasno, tuga i zalosno.

  2. Ovakve tragedije me rasparčaju. Počivaj u miru, anđele! Iskreno saosjećam sa bolom roditelja. Moje dijete je vraćeno na kućno liječenje sa temperaturom 41,5, koju nije bilo moguće oboriti antipireticima, alkoholnim frikcijama ni tuširanjima. Da li je infekcija bakterijske ili virusne prirode, mogu potvrditi samo laboratorijske analize, koje sam uradila na svoju ruku. U kotorsku bolnicu primljen je u stanju ozbiljne dehidracije sa teškom bakterijskom infekcijom urinarnog trakta. Život svog
    djeteta dugujem dr Jadranki Tripović i pedijatrijskim sestrama ovog odjeljenja.
    Mnogi pedijatri su opterećeni pretpostavkama. To im valjda hrani ego.

  3. Tuga, na zalost potpuno ocekivano. I doktori jesu krivi, ne ni to sto nemaju pouzdanu dijagnostiku (laboratoriji ne vjeruju), ni to sto su lose placeni, ni to sto drzaa kupuje fals ljekove, ni to sto medicinski fakultet nema uslove da ih spremi. Jer sve znaju i cute. Moju kumu su ubjedjivali da je otecena arterija masno tkivo, drugi je mjerio pritisak s naopako postavljenim stetoskopom, klincu poznanice dali Longacef koji nije djelovao (fals) pa je od smrti zbog sepse spasen u Beogradu, i sve to primjeri u prosla 2 mjeseca. Tesko tome ko se razboli, ni dr Haus mu ne bi pomogao da radi u CG.

  4. Moje je sedam dana ostalo u bolnicu zbog istih simptoma! Danas u jednom domu zdravlja slušam dvije doktorke koje pričaju za vrijeme pauze o ovom slučaju… Kaže jedna: “Ni jedan normalan doktor ne može malo dijete sa simptomima povraćanja i prolivom usled čega dolazi do dehidracije pustiti na kućno liječenje!!!!!! Pa dijete je u pitanju!” monstrumi, sve bi ih zapalila!!!!!!

Leave a Reply