Dječja nedjelja u Porto Montenegru u Tivtu

djecjanedjelja

Nevladina organizacija Djeca Tivta, Dječji savez i kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro zajedno obilježavaju i ove godine, četvrti put, nedjelju posvećenu djeci, pod motom Radost djetinjstva od danas do petka, nizom obrazovno-zabavnih programa, kroz saradnju sa tivatskim obrazovnim ustanovama.

Predstavnici Dječjeg Saveza i Porto Montenegra, obišli su danas đake prvake tivatskih osnovnih škola i područnih jedinica, i uručili im odjeljenske pakete edukativnog i kreativnog materijala, koji će trošiti u prvom polugođu, a prvaci su od Dječjeg saveza dobili muzički CD sa numerama sa festivala Naša radost.

Program Dječje nedjelje biće nastavljen nizom druženja pa će svoju kreativnost đaci osnovnih i prvog razreda srednje škole Mladost imati priliku da ispolje kroz izradu umjetničkih instalacija i slikanja u Zbirci pomorskog nasljeđa tokom čitave sedmice.

Za učenike viših razreda tokom cijele Dječje nedjelje, biće organizovana posjeta Muzeju pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru i Podmornici P- 821 Heroj, kako bi upoznali lokalnu istoriju pomorstva i podmorničarstva, kroz iskustveni doživljaj nastavnih jedinica, i van učionice.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply