U subotu info dan o dojenju i pripremama za novog člana porodice

stizenambeba

U subotu, 03. oktobra, udruženje Roditelji će u podgoričkom šoping molu Delta City organizovati info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom Stiže nam beba.

Info dan se i ovog puta organizuje uz podršku Doma zdravlja Podgorica i šoping mola Delta City, a biće održan u toku Nacionalne nedjelje promocije dojenja i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

„I ovog puta smo pripremili vrlo kvalitetan i sadržajan program tokom kojeg će biti održana stručna predavanja i prezentacije pedijatara, ginekologa, patronažnih i medicinskih sestara, alergološkinje, fizioterapeutkinje, ali i roditelja koji će sa posjetiocima podijeliti svoja iskustva. Teme predavanja i prezentacija su: pripreme za roditeljstvo i očinstvo, psihofizička priprema za trudnoću i porođaj, matične ćelije, prvi dani sa bebom-kupanje, povijanje, njega kože, njega majke u danima nakon porođaja, prva kupovina za bebu, oporavak nakon porođaja i zdravstvena zaštita majke, dojenje, ishrana i zdravlje bebe u prvoj godini, alergije kod beba i djece i motorički razvoj bebe“, kazala je Maja Raičević, koordinatorka programa Majka i beba u udruženju Roditelji.

Učesnici događaja su pripremili brojne poklone i povoljnosti za kupovinu za roditelje koji budu prisustvovali predavanjima i prezentacijama. Neke od nagrada su: hranilica za bebe koju poklanja Baby Shop, torba za porodilište i poklon paketi Kids Landa za mame porodilje/dojilje i za bebu. Torbu za porodilište će pokloniti i Meditas, a glavna nagrada je besplatan porođaj u bolnici Codra, koju poklanja ova privatna zdravstvena ustanova.

Osim stručnog dijela programa, posjetioci će od 10 do 22 časa moći da se upoznaju sa ponudom učesnika info dana, ali i da učestvuju u pratećim sadržajima. Tokom prijepodnevnog dijela programa biće održana promocija knjige „Kako raste mama“, autorke Tatjane Kuljače tokom koje će autora podijeliti 5 primjeraka knjige. Trudnice koje vole da se fotografišu i žele da zabilježe trudničke trenutke upoznaće se sa radom fotografkinje Aide Dizdarević koja se specijalizovala za porodičnu i fotografiju novorođenčadi, ali i imati priliku da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje porodičnu foto sesiju kao poklon. Vršnjačke savjetnice za dojenje će, osim promocije SOS linije, u svom kutku tokom cijelog dana trudnicama, mamama i članovima njihove porodice dijeliti informativni materijal i pružati savjete i informacije o pripremi za dojenje i olakšavanju perioda uspostavljanja laktacije. Akušerske sestre Doma zdravlja Podgorica Milanka Marković i Dragana Božović biće u toku cijelog dana na raspolaganju mamama koje budu željele da izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak u mini ordinaciji Doma zdravlja Podgorica.

Učesnici info dana su: Dom zdravlja Podgorica, privatna medicinska ustanova Codra, Kids Land, Bio Save, Cryo-Save, Kosili, Frutek, Hypo Alpe Adria banka, Kuća hemije, Sanosan, In pharm, Meditas, Osmi red, Uniqa i Experience.

Info dan Stiže nam beba prvi put je organizovan prošle godine u oktobru i naišao je na odličan prijem budućih roditelja. Udruženje Roditelji poziva buduće roditelje, one koji to već jesu, ali i članove njihovih porodica da iskoriste priliku i na jednom mjestu dobiju odgovore na brojna pitanja koja se javljaju tokom priprema za dolazak novog člana porodice.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply