Mališani uživali u Danu sunca, dobijen novi rekorder Puzijade

_DJ15204

U podgoričkom šoping molu Delta City u subotu je održano deveto izdanje popularne dječije manifestacije Dan Sunca, a kako kažu organizatori, bogati program manifestacije i ovog puta privukao je veliki broj djece koja su ispratila sve segmente cjelodnevnog programa.

Prijepodnevni dio programa rezervisan bio je za kreativnost, zdravlje i sport. Na parkingu ispred Zare mališani su učestvovali u kreativno-edukativnim radionicama Violeta Double care, Dječiji problemi imaju rješenje, Maštoviti kutak, Upoznajmo Podgoricu, Ozi Ozon, Zdravi sendviči uz PIKO – Kreativna kuhinjica, Ispravi se i vježbaj i Papirni svijet. U okviru sportskog dijela programa, koji je održan nakon završetka kreativno-edukativnih radionica vještine  su pokazali članovi gimnastičarskog kluba Enigma, fudbalskog kluba Calcio, košarkaškog kluba Budućnost Voli i ženskog rukomentog kluba Podgorica 2013.

U centralnom atrijumu Delte održana je Sunčana HiPP puzijada u kojoj je u 15 takmičarskih grupa nastupilo 90 beba. Već u prvoj trci oboren je rekord puzijade koji je do sada iznosio 4 sekunde i 60 stotinki, čiji je vlasnik bio Aleksej Krgović. Novi rekorder je Pavle Golubović koji je stazu dužine 3 metra prepuzao za 4 sekunde i 48 stotinki.

Pobjednici sedmog izdanja Sunčane HiPP puzijade su i Helena Popović, Đurđa Šaković, Nina Bošković, Vukan Popović, Veljko Pajović, Matija Bojović, Haris Metjahić, Esma Lekić, Miljana Kadić, Uroš Pavićević, Stefan Pudar, Katarina Đuretić, Aleksa Vučković i Petar Ćetković.

Sponzor puzijade, HiPP, obezbjedio je poklone za svih 90 učesnika, a pobjednici su dobili i poklon vaučer u vrijednosti 30 eura za trgovinu u Kidsland radnjama.

Nakon popodnevnog takmičenja u puzanju, od 17:30h posjetioci manifestacije su uživali u vrlo zanimljivom kolažnom programu tokom kojeg su nastupili solisti Djeca Sunca, učenici odjeljenja prvo pet i šesto pet osnovne škole “Mahmut Lekić”, pod vođstvom učiteljice Tamare Markovinović, Žarko Žabac, Dječiji hor Zvjezdice i Kulturni centar Beauty.

Dan Sunca je popularna dječija manifestacija koja se organizuje već devet godina. Veliki broj mališana svake godine ima priliku da se zabavi i nešto novo nauči tokom zanimljivog i kreativno osmišljenog cjelodnevnog programa. Ove godine manifestaciju organizovala je agencija Memento marketing i komunikacije.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply