Sjutra počinje Četvrti međunarodni festival lutkarstava

pokrivalica1

Četvrti međunarodni festival lutkarstva počinje sjutra u kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” u Podgorici, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Podgorica je i ove godine centar festivalskih zbivanja, a predstave će, pored Herceg Novog, gostovati i u Ulcinju, Rožajama i Tuzima.

Festival će u 20 sati otvoriti počasni ambasador Festivala, princ Nikola Petrović-Njegoš, nakon čega će biti izvedena predstava Ledeno srce, Pozorišta lutaka Mostar, iz Bosne i Hercegovine, u Velikoj sali KIC-a. U okviru kratkog uvodnog programa, na otvaranju će plesati članice Kulturnog centra Bjuti, a pjevaće djeca solisti Jovan Aleksić, Katarina Radulović, Milutin Radulović, Jadranka Đurišić i Pavle i Ksenija Bogićević.

Drugog dana Festivala na programu je predstava Bajka o ribaru i ribici Gradskog pozorišta Podgorica, koja će se davati u sali Dodest od 18 i od 20 časova. Istog dana, ali u Herceg Novom, u okviru programa Za djecu je dobro pozorište, biće igrana bosanska predstava Ledeno srce, u dvorani Park u 13 sati.

Pored Bosne i Hercegovine i Crne Gore, na Festivalu će se predstaviti i trupe iz Bugarske, Srbije i Albanije.

pokrivalica2U okviru festivala će biti otvorena izložba figurica i slika Sva lica osmijeha Dušanke-Dude Božović.

Festival je takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučitavti međunarodni stručni žiri koji čine uvaženi kulturni i pozorišni djelatnici Goran Bulajić, reditelj i dramaturg – Crna Gora, prof. dr Fatma Kečeli, katedra za pozorište Duzdže Univerzitet – Turska i Marta Aroksalaši, glumica i direktorica Dečjeg pozorišta Subotica – Srbija.

Članovi dječjeg žirija su podgorički osnovci, polaznici škole glume DC klub Andrej Dlabač – predsjednik i članovi: Matija Đaletić, Novak Nikolić, Marija Jovićević, Milica Bulatović, Nikolaj Kaluđerović, Viktor Vukčević, Marko Vučinić, Ksenija Babović, Jovan Radulović, Marija Adamović, Dina Nikolić, Ljubica Đurković, Jelena Boljević, Dara Stojanović, Viktor Dlabač, Adrijana Albijanić i Manja Dragojević.

Kao i svake godine, ulaz je SLOBODAN, a ulaznice (koje garantuju mjesto) mogu se podići sat vremena prije početka predstave, na biletarnici KIC-a Budo Tomović. Predstave se održavaju u 18 i 20 sati, a detaljan program se može preuzeti na zvaničnom sajtu Festivala www.lutkarstvo.com, koji je dostupan na crnogorskom, engleskom i ruskom jeziku, kao i na FB Pageu www.facebook.com/lutkarstvo

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply