Napravite s djecom Elsinu ledenu ruku

frozen

Frozen, Frozen, Frozen….likovi iz trenutno najpopularnijeg dječjeg crtanog filma vrište po svim prodavnicama, od kioska s novinama do benzinskih pumpi na kojima možete kupiti slikovnice, čokolade, igračke, sveske, lopte i koješta drugo s tim popularnim likovima.

Umjesto da trošite novac, ledenu čaroliju djeci priuštite tako što ćete napraviti ledene ruke koje će ih oduševiti. (Ovu zabavu ipak  ne morate vezati uz priču Frozen ako vaše dijete crtani nije očarao).

Ledenu ruku možete praviti i po sadašnjim ljetnim vrućinama ali i zimi. I dok se ljeti djeca s njima mogu igrati dok se ne otope, na niskim temperaturama zimi će moći preživjeti danima.

forzenŠto vam je potrebno:

– gumene rukavice
– voda
– jestive boje
– vezice
– plavi, rozi i ljubičasti dugmići
– ljubičast, bijeli i plavi mamin nakit poput ogrlica i narukvica…

Za početak napunite rukavicu vodom, ali ne do vrha kako bi je mogli zavezati. Dodajte nakit i dugmiće za Elsinu ruku. Dodajte kap ili dvije boje za hranu i protresite rukavicu da se boja raširi.

Rukavicu par puta okrenite i čvrsto stegnite vezicom. Stavite rukavicu u pleh za pečenje i stavite u zamrzivač preko noći da bi se zaledile.

Kako bi skinuli rukavicu, smrznutu rukavicu malo polijte vodom, odvežite ili odrežite čvor i skinite rukavicu kao s ruke.

Kako se igrati s ledenom rukom?

Igra s ledenom rukom djeci će biti zanimljiva posebno zbog Frozen crtanog ali osim toga, možete izvesti i eksperiment topljenja ledene ruke uz pomoć soli. Riječ je o eksperimentu u kojem će djeca shvatiti kako so djeluje na led.

Potrebna vam je krupna so ali ako je nemate možete koristiti i kuhinjsku. U plastičnu posudu stavite ledene ruke, pospite ih sa solju i proučavajte proces. So će djelovati brzo i rastapati led što će privući svu pažnju vaših mališana.

Izvor: Dječja posla

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply