Šta ti radi muž?

001-128_YANG_LIU_MAN-WOMAN_VA_LITHO_GB_04622.IND7PIŠE: Cara Dara

Napokon izađete SAME bez djece, muža, flašica, duda, neuflekane, možda čak i našminkane. Ne mora to nužno biti večernji izlazak. Nije ni bitno da li ste i inače našminkane. Bitno je da ste same. Jednostavno ste u gradu, a niste strogo poslom. Sijate, blistate, prija vam lakoća vaših ruku, srijećete poznate ljude, pričate sa njima, lijepo vam je. Oko nogu vam se niko ne petlja. Misao je dovršena, napokon neprekinuta.

Možete samo voziti i bicikl, a da je isti scenario.

A onda dođe pitanje: Ko ti čuva djecu?
Muž. Recimo.
Poslije toga slijedi – O pa fino, ti si napolju, a muž ti čuva djecu!
Jeste. Čuva MENI djecu. Ja sam se podijelila diobom i ona su otpala od mene. Tako ja to riješim za sat vremena – hm, mogla bih se razmnožiti i snagom volje, npr. dio sa butke (tu me ima solidno) otpadne i naraste dijete. Samo moje dijete. I onda ga ja, bezobraznica, ostavim jadnom mužu koji nema veze sa tim djetetom.

Razmijete me. Je l’da?

Ako ne razumijete, možda hoćete jednog dana kad dođete do ivice nervnog sloma

Ali dobro, neko pita, onako bezazleno. I ne možete svakom držati monolog o roditeljstvu i načinima kako nastaje dijete. Na to je čak jako teško uticati. I gubite dosta energije, a dobijate jako malo.

Šta se onda može uraditi? Pa možete, žene moje, saborkinje, mame i one koje osjećaju tako, da pazite šta govorite.

Pazi ‘vamo:

Moj meni prostre veš.  TEBI? Ostali hodaju goli? Ili možda imaju kućnu pomoćnicu ili pomoćnika?
Dobar je onaj moj, opere mi suđe.  A samo ti jedeš u kući?
Okupa mi djecu.  Pogledati tekst gore – dioba, butke.

Pa kad to slušaš, ispade da je taj tvoj u životu tebe i tvoje djece običan statista. Ne bih puno dužila, ali kao što vam muž ne pomaže u kući, tako vam ne pomaže ni u podizanju djece. Te poslove dijelite. Nemam više ništa da kažem. Jelena je to lijepo sažela.

Izvor: CaraDara blogra

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Nepotreban tekst koji se bazira na primitivnim doskočicama ljubomornih ljudi… Nemam više komentara! zapravo imam!!! Autorki teskta savjetujem da se više kreće među pozitivne i prodične ljude, da ne obilazi tetke i babe i naravno primitivce… Pozz … :))

  2. 1.Oko nogu vam se niko ne petlja!!!!!!
    2.Nasminkane????
    3.ONAJ moj!!!???
    Jadna zena koja ovako razmislja….
    Od prvog dana trudnoce,od prvog dana dolaska kuci sa bebom pravi muz,pravi frajer,pravi smeker i veliki covjek pomaze zeni!!!! Sa takvim ste uvijek nasminkane,prija vam to “petljanje oko nogu” i on nije ONAJ…On je muz i najbolji tata! Takav je bio moj otac za moju mamu,sestru i mene,takav je moj muz za naseg sina!
    Ukoliko sam ponekad sa drugaricama sama na kafi,niko ne pita gdje mi je dijete i nikoga ne iznenadjuje moja pojava-dijete je sa najboljim tatom na svijetu,a ja sam uvijek takva-dotjerana i nasmijana!
    I svi problemi ili poteskoce na koje nailazimo lakse su i maltene nebitne kad znate da vam dijete raste u takvoj porodici!

  3. Takve zlonamjerne treba dodatno izmucit, pa im reci kako cuva djecu nocas, ali ce i sjutra, a onda da ides za mjesec dana sa drugaricama u inostranstvo, a djeca ce naravno ostati sa muzem… I kako on insistira da ti imas slobodno vrijeme i da njegujes prijateljstva…

Leave a Reply