Prirodni sirup za kašalj koji zaista djeluje

sirup

Kašalj kod djece, ali i kod odraslih može biti veoma uporan i dodasadan i trajati veoma dugo. Kad su u pitanju djeca uglavnom kupujemo sirupe na biljnoj bazi, ali čak i onda kada piše da su svi sastojci prirodni uvijek se nađe barem jedan za koji ne znamo šta znači.

Upravo iz tog razloga na sajtu “Divas can cook” objavljen je veoma djelotvoran, veoma ukusan i potpuno prirodan recept za sirup protiv kašlja koji mogu koristiti odrasli i djeca starija od godinu dana.

Sve što vam je potrebno za ovaj ukusan lijek jeste:

  • 1 ½ šolja meda;
  • ½ šolje ekstra djevičanskog maslinovog ulja;
  • sok 1 limuna.

Sve sastojke dobro promiješajte i stavite na šporet da se zagriju do tačke ključanja.

Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prelijte u čistu i suvu teglicu koju ćete čuvati u frižideru.

Kašiku ovog sirupa uzimajte više puta u toku dana, po potrebi.

Čim osjetite da bi vas prehlada mogla uhvatiti uzimajte po kašiku (i više) ovog sirupa dnevno.

Izvor: LifePressMagazin

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Mi ovo koristimo zimi non stop, jača imunitet, i odličan je sirup.. Ali moj savet je da se ne zagreva jer med gubi lekovita svojstva kad se zagreva a čini mi se i limun (nisam sigurna) ja sve to sipam u jednu zdjelu i stapnim mikserom mutim dok se lepo sjedini. Eto mali savet i topla preporuka svima čak i kad su deca zdrava ništa ne škodi samo može pomoći. Pogotovo čuva imunitet i super je za decu koja idu u vrtić.

Leave a Reply