Kako se peru i čiste igračke?

igrackeciscenje

Najmlađi igračke često stavljaju u usta, a omiljeni dječji rekviziti su puni prašine, bakterija, grinja, pogotovo ako ih dijete “vuče” svuda sa sobom – u vrtić, park, kad ode u goste…

Bočica alkohola u torbi je najbolje rješenje, ali i vlažne maramice mogu da posluže svrsi kada ste van kuće. Mikroorganizmi na igračkama mogu da izazovu respiratorne i stomačne bolesti, pa igračke operite obavezno poslije mališanove bolesti ili ako se sa njima igralo drugo dijete koje je kašljalo, kijalo…

* Zvečke, glodalice i sve što zaokuplja bebinu pažnju trebalo bi da iskuvavate svakodnevno, na kraju dana. Kada igračka padne na pod, nemojte je vraćati djetetu dok to ne uradite.

* Patkice, delfini i ono čime se djeca igraju u kadi, dobro prosušite nakon svake upotrebe, kako se na njima ne bi stvarale gljivice, buđ i bakterije.

* Plastične i drvene rekvizite za zabavu poput kocki, autića, kamiona i sudova, perite blagim deterdžentom ili tečnošću za sudove u mlakoj vodi, a nakon toga dobro isperite.

* Krpene igračke perite u mašini za veš i sušite na žici, kako ne bi izgubile oblik.

* Plišane najviše skupljaju prašinu, pa ih redovno tresite ili usisavajte, a da biste se riješili grinja stavite ih na nekoliko sati u kesu, pa u zamrzivač.

Izvor: Novosti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ja se pitam cime su moje igracke prali. Evo me zive i zdrave. Ove pokondirene tikve sto su iz balege dosle glume higijenu. Ne,nisam toliko zaguljena,operem ponekad u vodi i samponu. I to je to.

Leave a Reply