Od 15. juna otvoreni bazeni u SC Morača

bazeni

Bazeni Sportskog centra Morača počeće da rade 15. juna, a dnevne ulaznice za olimpijski bazen, za prijepodnevnu smjenu su 2,5 eura, popodnevnu tri, dok iznajmljivanje ležaljki i suncobrana košta po euro.

I ove sezone će raditi rekreativna škola plivanja i vaterpola, najavio je za MNE magazin Vojislav Marković, izvršni direktor Sportski objekti. On je naglasio da je u toku kompletna  labaratorijska  analiza  bunarske  vode  SC Morača koja se koristi za punjenje  bazena. Nakon dobijenih rezultata bazene će, kaže, napuniti vodom, tretirati hemijskim sredstvima za održavanje čistoće bazenske vode i ponovo ispitati kvalitet vode prije puštanja u rad  bazena. Do kraja kupališne sezone, takođe, će se raditi redovne analize vode.

I ove godine postoji mogućnost iznajmljivanja malog bazena za organizovane grupe (do 40 korisnika) u rezervisanom terminu  od 17 do 18 sati  po cijeni od 100 eura po satu. On je istakao da cijene nisu mijenjali u odnosu na prošlu godinu i da su ponudili još neke novine u uslovima korišćenja bazenskih  sadržaja.

Marković je kazao da će korisnicima bazena biti ponuđene i mjesečne karte od 50 eura za veliki bazen za prijepodnevnu smjenu, a za popodnevnu smjenu cijena je 60 eura.

Odobren je besplatan ulaz na veliki bazen djeci uzrasta do pet godina, a omogućena je kupovina mjesečne ulaznice za cjelodnevno korišćenje velikog bazena po cijeni od 70 eura u terminima od 08 do 12 sati i od 14 do 19 sati.

Takođe, u ponudi su i mjesečne ulaznice za mali bazen po cijeni od 100 eura u  terminima od 7 do 9 i od 12 do 17, jer su termini od 17 do 18 sati, određenim danima, rezervisani  za invalidna i lica sa posebnim potrebama.

Svi posjetioci treba da poštuju kućni red koji podrazumijeva da nije dozvoljeno korišćenje  bazena osobama mlađim od sedam godina bez pratnje roditelja, boravak neplivača u bazenu, uvođenje kućnih ljubimaca, ulaženje lica koja imaju kožna  oboljenja, otvorene i inficirane  rane kao i skakanje  u vodu, ronjenje, igranje loptom. Planirano je da bazen bude otvoren do 15. septembra.

Iz Instituta za javno zdravlje apeluju na korisnike bazena da se pridržavaju preporuka za zaštitu zdravlja. Obаvezno  je tuširаnje prije i nаkon kupаnjа u bаzenu, korišćenje toaleta i dezo-bаrijerа, tj. kаdicа zа dezinfekciju stopаlа. Preporučuje se nošenje kаpe zа kupаnje, kojа dobro prijаnjа jer je to nаjboljа zаštitа od infekcije. Bazen bi morali da izbjegаvaju oboljeli od аkutnih respirаtornih, urinаrnih i digestivnih i bolesti kože i sluzokože, kаo i u periodu oporаvkа od njih (10 dаnа nаkon prestаnkа svih simptomа).

Takođe, ne treba sjedjeti nа površinаmа neposredno oko bаzenа (postoji rizik od infekcije kože i genitаlnih orgаnа), a  poželjno je izbjegavati potаpаnje glаve u vodu, ronjenje i skаkаnje. U vodi se ne treba predugo zadržavati, ističu u Institutu.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply