Raspisan konkurs za javne predškolske ustanove

vrtic bp4
Javne predškolske ustanove ustanove u Crnoj Gori, izuzev u Baru, od danas upisuju djecu u svoje vaspitne jedinice za školsku 2015/2016. godinu, a roditeljima su ponuđene tri vrste programa, cjelodnevni, poludnevni i kraći odnosno program pripreme za školu.

Konkurs je otvoren narednih 15 dana.

U konkursima nije navedeno koliki je broj raspoloživih mjesta ali se navodi da ukoliko se prijavi veći broj djece od broja slobodnih mjesta upis će biti sproveden u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu, postupku i kriterijumima upisa.

Roditelji čija djeca borave u ustanovama do dana objavljivanja konkursa, preuzimaće i predavati zahtjev za upis u vaspitnoj jedinica odnosno grupi u kojoj dijete boravi i potpisati odmah ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza za narednu školsku godinu od 8 do 13 sati.

Za roditelje djece iz Podgorice i Danilovgrada – Ukoliko dijete želi da upiše u vrtiće JPU “Đina Vrbica” roditelj dokumentaciju predaje na šalteru njihove jedinice Poletarac, u ulici “Radosava Burića” na Zabjelu od 8 do 13 sati. JPU “Ljubica Popović” primaće dokumentaciju u upravnoj zgradi u ulici “Arhitekte Milana Popovića” (iza Maše), a JPU “Irena Radović” iz Danilovgrada u istoimenom vrtiću u ulici “Lazara Đuroića” bb.

Za djecu koja se prvi put upisuju u ili su u toku ove školske godine ispisana iz javne predškolske ustanove potrebno je dostaviti:

  • uredno popunjen zahtjev za upis koji se dobija na šalteru ustanove);
  • izvod iz matične knjige rođenih (za djecu koja se prvi put upisuju);
  • potvrde o zaposlenju roditelja;
  • za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice – potvrda iz Centra za socijalni rad;
  • za samohrane roditelje – izvod iz matične knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status;
  • za djecu sa smetnjama/teškoćama u razvoju – rješenje o usmjerenju u posebni obrazovni program.

Za kraći odnosno program pripreme za školu za djecu od 5 godin koja nijesu uključena u cjelodnevni program, potreban je zahtjev za upis i izvod iz matične knjige rođenih djeteta.

Za djecu koja do kraja ove godine pune šest godina života, a nijesu se upisala u prvi razred osnovne škole, roditelji su dužni da dostave odluku Komisije osnovne škole o odlaganju početka školovanja.

Poludnevni programi koje će organizovati JPU “Đina Vrbica” trajaće od 7 do 12 i od 12 do 17 sati, a u JPU “Irena Radović” od od 7 do 13 sati. JPU “Ljubica Popović” nema takvu vrstu programa. “Đina Vrbica” će popodnevni program imati u vrtićima Zvončić, Bubamara, “Jelena Ćetković”, “Đina Vrbica” i Poletarac, JPU “Ljubica Popović” u istoimenoj jedinici, zatim u Pčelici, Suncokrilima, Suncu i Bajci.

Ugovori o međusobnim pravima i obvezama između roditelja djece koja se prvi put upisuju ili su u toku ove školske godine ispisana i ustanove, će se potpisivati deset dana nakon objavljivanja konačne liste rezultata upisa na oglasnim tablama ustanova.

Javna predškolska ustanova ‘’Vukosava Ivanović Mašanović”iz Bara je već završila sa upisom djece.

 

Djinavrbica

ljubicapoopvic

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Moram da pohvalim do neba to sto je do te mjere pojednostavljen upis djece. Prvi put se sve dogadja u mjestu gdje dovede dijete, bez hrpe dokumentacije …daji vam papire potpisete i gotovo! Za dva minuta! Bez odlzaka na druga mjesta, bez stresa od rokova za potpisivnje ugovora…itd. Veliko BRAVO!

Leave a Reply