U ponedjeljak konkurs za upis u vrtiće, trajaće 15 dana

vrticbp5
Javne predškolske ustanove u svim opštinama Crne Gore, osim u Baru, raspisaće u ponedjeljak konkurs za upis djece za narednu školsku godinu, koji će biti otvoren 15 dana, najavljno je danas iz Ministarstva prosvjete.

Konkurs će biti raspisan za primarne – cjelodnevne programe od šest do 17 sati i za kraći odnosno program pripreme djece za osnovnu školu koji traje dva sata od 17 do 19 sati, za djecu od pet godina do polaska u osnovnu školu. U taj program ne mogu biti uključena djeca koja pohađaju cjelodnevne primarne programe.

Detalji konkursa biće poznati u ponedjeljak, a ti detalji će biti posebno važni za roditelje djece koja će prvi put krenuti u neku od javnih predškolskih ustanova odnosno nijesu pohađali državni vrtić ove školske godine.

Iz Ministarstva su saopštili da će roditelji djece koja su već upisana ove školske godine i nastaviće da idu naredne, podnesiti zahtjev za upis vaspitaču u vaspitnoj jedinici odnosno grupi u kojoj je dijete sada, i dostavljati potrebnu dokumentaciju ako je došlo do izmjena.

Iz Ministarstva su podsjetili da je, za djecu koja do kraja ove godine pune šest godina, a nijesu se upisala u prvi razred osnovne škole, neophodno da roditelji dostave odluku Komisije osnovne škole o odlaganju početka školovanja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Dobro bi bilo ako moze da se apeluje da se smanje grupe u vrtićima. U Suncokrilima ih je po 45 u grupi, na 2 učiteljice koje rade po smjenama. Kvalitet obrazovanja nije sigurno na nivou grupe gdje je do 20 djece..

Leave a Reply