Još jedno igralište u Glavnom gradu dobilo novi mobilijar

igraliste
U podgoričkom naselju Blok VI, iza zgrade nekadašnje TV Montena u ponedjeljak je postavljen novi mobilijar na dječjem igralištu, sedmom od ukupno deset koliko će ih novih i obnovljenih Podgorica ove godine dobiti.

Glavni grad je za igrališta obezbijedio 15 hiljada eura, a preostali iznos je donacija kompanije Megastil koja ih pravi.

Dragan Miročević, iz firme Megastil, kazao je da su poklonili deset atestiranih igrališta ukupno vrijednih 100 hiljada eura gdje spadaju dvije kule sa toboganom, klackalicom, ljuljaškom penjalicom, pješčanikom za djecu…

“Atest je izdao Građevinski fakultet, drvo je integrirano, zaštićeno i sigurno jedno 10 godina može podnijeti vlagu, visoke temperature i slično. Samo još da vandali ne lome, već da čuvaju gradski mobilijar jer se kroz toliko muke prođe dok se igračke izrade, pogotovo tobogan da bi ga vandali za kratko polomili”, ocijenio je on.

igraliste2

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović kazao je da  Glavni grad zajedno sa donatorima intenzivno radi na obnovi postojećih i izgradnji novih dječijih igrališta, kako bi najmlađim sugrađanima stvorili neophodne uslove za rekreaciju i adekvatno odrastanje.

Vešović se zahvalio  Megastilu, na vrijednoj donaciji  i istakao da je posebno važno što su prepoznali značaj ovakve akcije i u partnerstvu sa Glavnim gradom doprinijeli obnovi i opremanju dječijih igrališta novim sadržajima.

“Uređenje dječijih igrališta nije jedina aktivnost koju Glavni grad realizuje u cilju poboljšanja kvaliteta života najmlađih sugrađana i već duže vrijeme sa Ministarstvom prosvjete i Direkcijom javnih radova gradska uprava radi na početku izgradnje ćetiri vrtića”, rekao je on.

Vešović je uputio apel građanima Podgorice da više čuvaju dječiji i parkovski mobilijar, jer je činjenica da neodgovorni pojedinci često neadekvatnim ponašanjem trajno uništavaju dječija igrališta.

U ovu inicijativu se uključilo i udruženje Roditelji koje je pomoglo u izboru lokacija igrališta.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. mama djecaka

    Jako dobra stvari, ali bi bilo dobro da se igralista i ograde. NE bi bilo kake kucica a I djeca bi bila sigurnija. Primjer, park kod ministarstva finansija – sa jedne strane rijeka a sa druge ulica. .

Leave a Reply