Garaža za automobile od kartonske kutije

Svi smo bili bar jednom svedoci igranja djeteta sa kartonskom kutijom. Osim što je kutija sama po sebi već igračka od nje se može napraviti i niz drugih. Jedna od njih je garaža za sve automobile koje sigurno vaša djeca imaju po cijeloj kući.

Osim kartonske kutije potrebni su vam i:

  • Prazne rolne toalet papira;
  • Kolaž papir;
  • Marker;
  • Makaze;
  • Dodatni ukrasi i detalji;

kolaz

Prazne rolne toalet papir će služiti kao stubovi za spratove. Prvo njih ukrasite na način koji vi želite i u zavisnosti šta imate od materijala.

garaza

Možete ih oblijepiti kolaž papirom i dodati dekorativne samoljepljive trake. Da bi vam stubovi garaže stajali čvrsto i  da bi izdržali gornji sprat koji se oslanja na njih popunite rolne sa nečim, može i običan papir.

garaza2
Boje koje će krasiti spratove i obilježja koja ćete označiti zavisi od va. Sprat možete obložiti kolaž papirom kao na slici, a sa markerom iscrtati mjesta za parking.

garaza3
Gornji sprat prvo obložite isto kao i donji karton ali na jednom strani gdje planirate da se penju automobili zasijecite karton i napravite ulaz. Od ostatka kutije dodajte rampu po kojoj će se kretati automobili.

garaza4
Pošto sada imate spremne spratove možete ih spojiti. Zalijepite sve sa lijepkom, neka se dobro osuši i igračka je spremna. Iscrtajte i sredinu puta da biste dobili dvije trake za kretanje automobila.

garaza5

garaza6

Izvor: MamaiTata.rs

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply