Još jedna beba iz Bijelog Polja upućena u Klinički centar

bolnicaberane

Beba Aledina i Edita Bećirović iz Bijelog Polja prebačena je danas iz bjelopoljskog porodilišta u Klinički centar Crne Gore.

On je CDM-u kazao da su mu ljekari rekli da se radi o infekciji.

Bećirović je dodao da mu se žena Edita porodila u utorak u pola deset uveče.

“Dobio sam zdravu kćerku i dva dana je sve bilo bilo uredno i dijete dobro,  do jutros, kada me je pozvala supruga Edita i obavijestila da je dijete inficirano”, pojasnio je Bećirović i dodao da se nada da infekcija nije opasna.

Odgovor iz Kliničkog centra o stanju djeteta za sada nije bilo moguće dobiti.

Sredinom mjeseca su, sa tek ponovo otvorenog bjelopoljskog porodilišta, dvije bebe upućene na Insitut za neonatologiju u Podgorici.

Zbog infekcije pet beba iz Bijelog Polja, koje su u Institu za bolesti djece primljene od  3. do 13. novembra i od kojih je jedna preminula, od kraja decembra su u pritvoru bivši direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić, bivša načelnica  neonatologije Haka Tahirović i bivši načelnik  Ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Nijesmo ni mi nista bolji od njih zena se ne smije ni porodit od straha vise,moje 2 djece je povrijedjeno bilo pri porodjaju i naravno sve smo mi krive a oni sto nemaju kad od zakazanih porodjaja da se okrenu na nas nema veze,a ni higijena nam nije na bas zavidnom nivou… Bilo je i kod nas posledica raznih infekcija samo sto se sve zataskava…

  2. Sticajem okolnosti par zena koje poznajem su se skoro porodile u kccg. . imale su slican slucaj kao sto je pomenula Dragana,nisu imale zakazane porodjaje,a nije islo sve glatko . .trebao je neko (valjda doktor koji je dezuran!?)da proprati ,ali ukoliko zena nije njegov pacijent i ne ocekuje neku svoticu, veoma cesto jedva izvuku zivu glavu . . za bebe da ne pominjem. .neizvjesnost,strah i milion briga. . roditelji ne znaju kome i kako da se obrate. . zbunjeni, cute i pate i tako u poslednje vrijeme medju svima nama vlada veliki strah. . .jako bih viljela da vi(koji ste svijetla tacka)pomognete da se ovaj problem putem medija pokrene,kome se obratiti kada dozivite nepravdu prilikom porodjaja i nemara?postoje li odredjene pricedure?zasto nema odgovornosti prilikom nemara?zbog svih nas,a i onih koji rade svoj posao savjesno,nesto mora da se pokrene. . ne smije se cutati!

Leave a Reply