Sa dr Miljanović majke razgovarale o začeću, trudnoći, dojenju

IMAG0185

Roditeljski kutak Udruženja Roditelji ugostio je u utorak subspecijalistu medicinske i kliničke genetike Oliveru Miljanović koja je razgovarala sa trudnicama I porodiljama o velikom broju tema koje su interesovale.

Uz pojašnjenje da je ona prije svega pedijatar i ljekar koji duže godina promoviše i podržava dojenje, dr Miljanović je zainteresovanim majkama govorila o pripremama za začeće, nasljednjim genetskim bolestima, upotrebi ljekova prije i u toku trudnoće, dabl i tripl testu, amniocentezi…

Odgovara je na njihova pitanja o dojenju, ishrani beba, prvoj čvrstoj hrani, alergenima, dijabetesu i poremećaju rada štitne žlijezde I utivaju na eventualnu trudnoću i bebu.

Kroz Roditeljski kutak udruženja Roditelji koji se održava u Donatorovoj prodavnici Kidsland na Starom Aerodromu u Podgorici, roditelji jednom mjesečno mogu da dobiju infomacije o tome šta ih čeka u toku trudnoće, nakon rođenja bebe ali i u vezi dojenja.

Gosti Roditeljskog kutka do sada su bili neonatolog Danojla Dakić, patronažna sestra Senka Bulatović, ginekološko-akušerske sestre i fizioterapeutkinje Milena Bakić i Aleksandra Vukadinović i medicinska sestra Dajana Zlatičanin, pedijatar Nina Mandić, psiholog i porodični terapeut Marica Stijepović i glavna sestra jedinice za neonatologiju GAK-a Kliničkog centra Milica Dukić, ginekolozi Azis Haliti, Nikola Stanišić, Suzana Uskoković, Nebojša Čejović, Vesna Globarević Kavarić, anesteziolog Goran Marijanović, farmaceut Slavica Vučurović, pedijatar pulmolog Rade Kaluđerović…

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Lijepo je vidjeti dr koje podrzavaju dojenje. Na zalost, puno je onih drugih. Po titulama i funkciji jedna od najpriznatijih pedijatara neonatologa dr Rudanovic preporucuje da prvi obroci bebi rodjenoj carskim (u baby friendly okruzenju) budu adaptirano bocicom, a nakon toga dojenje pa nudjenje bocicom, da beba ne bi bila gladna tj zbog opasnosti od hipoglikemije. Ovo za podoj+bocica svaki obrok je rutina, preporuka se odnosi na sve majke, bez obzira na nacin porodjaja i situaciju s mlijekom.

Leave a Reply