Dan otvorenih vrata u Arcadia Academy

 

 

 

arcadia

PROMO

Učenici Britanska internacionalne osnovne škole Arcadia Academy, koja već nekoliko godina postoji u Tivtu, a od naredne školske godine će početi sa radom i u Podgorici, organizovače 17. decembra Dan otvorenih vrata u novim prostorijama na Marezi.

Njeni učenici će se kratkom izvedbom predstaviti i u subotu, 6. decembra na Božićnom bazaru u tržnom centru Delta City.

Arcadia Academy je prva akreditovana Kembridžova osnovna škola (Cambridge Primary School) u Crnoj Gori. Njeni predstavnici, kako su saopštili, planiraju i otvaranje srednje škole nakon koje će đacima biti omogućen upis na najprestižnije svjetske univerzitete.

arcadia2

Iz Arcadia Academy je saopšteno i da su Kembridžove kvalifikacije karta u svijet raznih mogućnosti.
Prema Kembridžovom planu i programu, kako su naveli, u Evropi se radi odavno, a i zemlje regiona su prepoznale značaj internacionalnog obrazovanja.

„U tom kontekstu se najčešće postavljaju pitanja: zašto su Kembridžovi modeli uzor svima i šta to internacionalno obrazovanje donosi? Kao prvo, Kembridžov program đacima usađuje fukncionalno znanje tj. ono znanje koje učenik primjenjuje u stvarnom životu i koje ne dotiče faktor zaborava, pa to znanje duže traje”, kažu u Arcadia Academy.

Kao takav, Kembridžov program je postao standard u svijetu i koristi se u preko 170 zemalja i u preko desetak hiljada škola. Mnogi eksperti u domenu edukacije smatraju ovaj program najkvalitetnijim mogućim. Sam način rada sa djecom se odlikuje savremenom metodologijom, učenjem uz igru i stvaranjem strasti prema učenju uopšte. Đaci postaju samouvjereni, odgovorni, promišljeni, inovativni i obučeni za sve ono što ih čeka u stvarnom životu, tvrde u Arcadia Academy.

Prema njihovim navodima, u našoj javnosti se privatne škole doživljavaju kao pitanje prestiža, ali upravo iz privatnih škola ima najviše onih koji dobijaju pune stipendije za Kembridž, Oksford, LSE i Harvard koji već dugi niz decenija „proizvode“ generacije mladih ljudi punih znanja i sposobnosti. Kako rezultati istraživanja pokazuju, preko 90 odsto diplomaca sa ovih univerziteta zaradi prosječno oko 15 hiljada eura više na godišnjem nivou od svojih vršnjaka koji su diplomu stekli negdje drugo, saopšteno je iz Arcadia Academy.

Više informacija na www.arcadiaeducation.me

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply